pizza
met parmaham
en verse basilicum
De pizzabodem. In dit recept werd gekozen
voor een bloemkool pizzabodem, in de handel
te koop. Je kan die ook zelf maken of een
gewone pizzabodem maken of kopen.
Maak een tomatensausje met een bokaaltje
passata, een blikje tomatenconcentraat, een
paar eetlepels knoflookpasta en een flinke
scheut olijfolie. Meng met een eetlepel
gedroogde peterselie, tijm en oregano. Breng
op smaak met peper en zout.
Andere voorbereidingen. Snipper een rode ui.
Snijd een paar witte champignons in schijfjes,
bestuif ze met olijfoliespray en kruid ze met
gedroogde peterselie en geritste tijm. Laat even
marineren. Snijd een dikke schel gekookte ham
in fijne blokjes. Halveer een handvol
kerstomaatjes.
Pluk een handvol verse basilicumblaadjes,
maak schilfers van een blok Parmesan en
scheur een paar plakjes Parmaham.
ingrediënten - info
pizzabodem
passata
tomatenconcentraat
knoflookpasta
tijm
oregano
peterselie
olijfolie
champignons
gekookte ham
rode ui
gefrituurde uitjes
kerstomaatjes
verse basilicum
parmaham
gruyère
parmesan
basamicospray
peper en zout
De opbouw. Smeer deze saus uit over de
pizzabodem zodat die er volledig mee bedekt is.
Schik op deze laag de gemarineerde
champignonschijfjes, de hamblokjes, de
gesnipperde rode ui, gefrituurde uitjes en de
gehalveerde kerstomaatjes.
Bedek de pizza met geraspte Gruyère. Leg hem
op een voorverwarmde pizzasteen in een oven
op 220°C. Laat tien tot 15 minuten bakken tot
de bodem mooi krokant is en de kaas
gesmolten en lichtbruin gekleurd is.
De afwerking. Haal de pizza uit de oven. Werk
af met Parmaham, basilicumblaadjes,
Parmesanschilfers en balsamicospray.
Variant: dezelfde pizza maar ‘o solo mio’ met
een eitje in het midden. Om het eigeel vloeibaar
te houden moet je eerst het eiwit op de pizza
gieten. Wacht tot het gestold is en schep er pas
een paar minuten voor het einde van de baktijd,
het eigeel op.