rabo de toro al estilo Andaluz

rabo de toro al estilo Andaluz

brandy rode wijn tijm rozemarijn peterseliestengels laurier vloeiende bloem olijfolie peper en zout
Dep het vlees droog met keukenpapier. Wentel het in een mix van bloem, peper en zout. Schud de overtollige bloem eraf. Bak de stukken vlees rondom bruin in een pan met olijfolie. Leg ze in een diepe kasserol. Snijd een paar uien op halvemaantjes, een volledige prei in ringen en een geschraapte wortel in blokjes. Pel een halve bol knoflookteentjes en plet ze. Bak de ui met het knoflook een paar minuutjes in olie en voeg dan de wortelblokjes en de prei toe. Laat de groenten een tiental minuutjes stoven. Schep ze daarna bij het vlees. Maak een kruidentuiltje van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier en leg het bij de rest in de pot.
Vul aan met een blik tomatenblokjes, een blikje tomatenconcentraat, vleesbouillon, rode wijn en een borrelglas Spaanse brandy. Het vlees moet volledig ondergedompeld zijn. Breng de bereiding tegen het kookpunt en laat daarna op zacht vuur een paar uur sudderen. Het stoofpotje is klaar als het vlees botermals is bijna van het bot valt. Schep het vlees uit de kasserol. Laat de saus reduceren op middelhoog vuur en pureer ze. Voeg het vlees er terug bij en houd de bereiding warm tot het opdienen. Je kan de rabo de toro opdienen met patatas bravas, (gebakken aardappeltjes) of met rijst. Geef er eventueel een fris slaatje bij.
Rabo de Toro, stierenstaart uit Andalusië. Kan ook bereid worden met ossenstaart, of zelfs beter nog, maar wel afwijkend van het origineel, met kalfsschenkel. Daarmee heb je meer vlees op je bord in verhouding tot het bot. Dit recept met stierenstaart, is van oorsprong afkomstig uit Madrid. Het wordt vooral gegeten op en rond 15 mei, San Isidro, een lokale Madrileense feestdag. Als toerist kan je het bijna zeker vinden op het menu in de restaurants rondom 'Las Ventas' en dat is de grootste arena voor stierengevechten in heel Spanje.
rabo de toro al estilo Andaluz 4 rabo de toro al estilo Andaluz 3 rabo de toro al estilo Andaluz 2
runderstaart ui wortel prei knoflook blik tomaten tomatenconcentraat vleesbouillon
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

rabo de toro

al estilo Andaluz

Dep het vlees droog met keukenpapier. Wentel het in een mix van bloem, peper en zout. Schud de overtollige bloem eraf. Bak de stukken vlees rondom bruin in een pan met olijfolie. Leg ze in een diepe kasserol. Snijd een paar uien op halvemaantjes, een volledige prei in ringen en een geschraapte wortel in blokjes. Pel een halve bol knoflookteentjes en plet ze. Bak de ui met het knoflook een paar minuutjes in olie en voeg dan de wortelblokjes en de prei toe. Laat de groenten een tiental minuutjes stoven. Schep ze daarna bij het vlees. Maak een kruidentuiltje van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier en leg het bij de rest in de pot.
brandy rode wijn tijm rozemarijn peterseliestengels laurier vloeiende bloem olijfolie peper en zout
Vul aan met een blik tomatenblokjes, een blikje tomatenconcentraat, vleesbouillon, rode wijn en een borrelglas Spaanse brandy. Het vlees moet volledig ondergedompeld zijn. Breng de bereiding tegen het kookpunt en laat daarna op zacht vuur een paar uur sudderen. Het stoofpotje is klaar als het vlees botermals is bijna van het bot valt. Schep het vlees uit de kasserol. Laat de saus reduceren op middelhoog vuur en pureer ze. Voeg het vlees er terug bij en houd de bereiding warm tot het opdienen. Je kan de rabo de toro opdienen met patatas bravas, (gebakken aardappeltjes) of met rijst. Geef er eventueel een fris slaatje bij.
Rabo de Toro, stierenstaart uit Andalusië. Kan ook bereid worden met ossenstaart, of zelfs beter nog, maar wel afwijkend van het origineel, met kalfsschenkel. Daarmee heb je meer vlees op je bord in verhouding tot het bot. Dit recept met stierenstaart, is van oorsprong afkomstig uit Madrid. Het wordt vooral gegeten op en rond 15 mei, San Isidro, een lokale Madrileense feestdag. Als toerist kan je het bijna zeker vinden op het menu in de restaurants rondom 'Las Ventas' en dat is de grootste arena voor stierengevechten in heel Spanje.
runderstaart ui wortel prei knoflook blik tomaten tomatenconcentraat vleesbouillon
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
ander gerecht met runderstaart :
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige