Mix de rauwe bloemkoolroosjes tot moes met de handmixer in
een kom. Doe de moes in een propere keukenhanddoek en
wring goed uit. Je zal verbaasd zijn hoeveel vocht eruit komt.
Leg het terug in de kom en voeg 1 ei per bloemkool toe.
Reken op een halve kool per persoon. Meng met gelijke
hoeveelheden geraspte Parmezaan en amandelpoeder. Het
deeg moet écht zeer droog zijn.
amandelpoeder
bloemkool
eieren
Parmezaan
ingrediënten - info
ingrediënten voor
pizzabeleg
Neem een ovenschaal, bedek met bakpapier. Haal een oude
metalen springvorm voor een taart van zolder, verwijder de
bodemplaat en vul de ring met een halve centimeter dikke laag
bloemkoolpasta.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 185°C voor
35 minuten op de stand “hete lucht”. Bewaak het resultaat.
Haal de schaal uit de oven, haal de juweeltjes eruit, laat
afkoelen en werk deze bodems nu verder af zoals een gewone
pizza met kaas, paprika's, mozzarella, Parmezaan en alles wat
je Italiaanse Alter Ego je influistert. Nu nog 12 minuutjes
afbakken in de oven op 220°C.
Maak je een ‘O Sole Mio’, giet dan eerst het eiwit en pas 2
minuutjes voor het einde van de baktijd de eidooier op de
pizza om deze zacht te houden.
bloemkoolpizza o sole mio
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: