ficelles picardes

ficelles picardes

boter sjalotje gruyère peper en zout mascarpone plakjes gekookte ham
De pannenkoeken. Meng 2 losgeklopte eieren met 250 g bloem. Voeg al kloppend met een garde een halve liter melk toe tot een glad beslag. Breng op smaak met een snuifje zout. Laat het beslag een half uurtje rusten. Bak daarna de pannenkoeken in een hete koekenpan met boter. De vulling. Hak een bakje champignons grof in een blender. Fruit een gesnipperd sjalotje in boter en voeg de gehakte champignons toe. Kruid met peper en zout. Roerbak verder op matig vuur tot het vocht volledig verdampt is. Meng met een handvol Gruyère, een paar eetlepels mascarpone en een scheutje witte balsamico. De afwerking. Leg een plakje ham op een pannenkoek. Schep er een paar eetlepels vulling op. Rol de pannenkoeken voorzichtig op zonder te veel aan te drukken, zodat de vulling er niet uitloopt. Schik ze naast mekaar in een ovenschotel. Bedek met een paar eetlepels mascarpone en wat geraspte gruyère. Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C tot de kaas kleurt.
De creatie van deze bekende ‘ficelles’ dateert uit de jaren vijftig van vorige eeuw. De bedenker is Marcel Lefèvre, een kok uit Amiens in Picardië. Het gerecht is nauw verwant aan de Belgische crêpes ardennaises. Het verschil zit in de vulling, die bij ons gemaakt wordt op basis van een bechamelsaus, met toevoeging van blokjes ham een gesneden champignons. Voor het overige is de bereiding vrijwel identiek.
eieren melk (volkoren) patisseriebloem witte champignons
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

ficelles picardes

De pannenkoeken. Meng 2 losgeklopte eieren met 250 g bloem. Voeg al kloppend met een garde een halve liter melk toe tot een glad beslag. Breng op smaak met een snuifje zout. Laat het beslag een half uurtje rusten. Bak daarna de pannenkoeken in een hete koekenpan met boter. De vulling. Hak een bakje champignons grof in een blender. Fruit een gesnipperd sjalotje in boter en voeg de gehakte champignons toe. Kruid met peper en zout. Roerbak verder op matig vuur tot het vocht volledig verdampt is. Meng met een handvol Gruyère, een paar eetlepels mascarpone en een scheutje witte balsamico. De afwerking. Leg een plakje ham op een pannenkoek. Schep er een paar eetlepels vulling op. Rol de pannenkoeken voorzichtig op zonder te veel aan te drukken, zodat de vulling er niet uitloopt. Schik ze naast mekaar in een ovenschotel. Bedek met een paar eetlepels mascarpone en wat geraspte gruyère. Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C tot de kaas kleurt.
boter sjalotje gruyère peper en zout mascarpone plakjes gekookte ham
De creatie van deze bekende ‘ficelles’ dateert uit de jaren vijftig van vorige eeuw. De bedenker is Marcel Lefèvre, een kok uit Amiens in Picardië. Het gerecht is nauw verwant aan de Belgische crêpes ardennaises. Het verschil zit in de vulling, die bij ons gemaakt wordt op basis van een bechamelsaus, met toevoeging van blokjes ham een gesneden champignons. Voor het overige is de bereiding vrijwel identiek.
eieren melk (volkoren) patisseriebloem witte champignons
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige