Pizzabodem: gebruik kant-en-klare pizzabodems of maak ze zelf.Snijd de mozzarella in schijven. Besproei de pizzabodem met olijfolie en beleg met de mozzarella. Kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een heteluchtoven op 200°C.Snijd de courgette in schijfjes. Grill deze een paar minuten aan beide zijden in een grillpan. Was de courgettebloemen en haal er de stampers en meeldraden uit.Maak een pesto van basilicum, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie en knoflook. Stamp de ingrediënten fijn in de vijzel en vul aan met een scheutje olie.
volkoren pizza met courgettebloemen
Voor pizza gebruik je best een zo fijn mogelijk gemalen meel: farina 00 di grano tenero. Dat zorgt voor een glad en elastisch deeg dat aan de rand lekker krokant is. De pizzabodem in dit recept is gemaakt met volkoren 00-bloem.
Afwerking. Haal de pizza uit de oven. Leg er een dun laagje pesto op en strijk dit open met een borsteltje. Schik er de gegrilde courgette en courgettebloemen op. Strooi er brokjes mozzarella overheen en besprenkel met olijfolie.Zet de pizza opnieuw in de hete oven voor een vijftal minuutjes.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Pizzabodem: gebruik kant-en-klare pizzabodems of maak ze zelf.Snijd de mozzarella in schijven. Besproei de pizzabodem met olijfolie en beleg met de mozzarella. Kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een heteluchtoven op 200°C.Snijd de courgette in schijfjes. Grill deze een paar minuten aan beide zijden in een grillpan. Was de courgettebloemen en haal er de stampers en meeldraden uit.Maak een pesto van basilicum, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie en knoflook. Stamp de ingrediënten fijn in de vijzel en vul aan met een scheutje olie.
Voor pizza gebruik je best een zo fijn mogelijk gemalen meel: farina 00 di grano tenero. Dat zorgt voor een glad en elastisch deeg dat aan de rand lekker krokant is. De pizzabodem in dit recept is gemaakt met volkoren 00-bloem.
Afwerking. Haal de pizza uit de oven. Leg er een dun laagje pesto op en strijk dit open met een borsteltje. Schik er de gegrilde courgette en courgettebloemen op. Strooi er brokjes mozzarella overheen en besprenkel met olijfolie.Zet de pizza opnieuw in de hete oven voor een vijftal minuutjes.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!