volkoren pizza met courgettebloemen
Pizzabodem: gebruik kant-en-klare pizzabodems of maak ze zelf. Snijd de mozzarella in schijven. Besproei de pizzabodem met olijfolie en beleg met de mozzarella. Kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Snijd de courgette in schijfjes. Grill deze een paar minuten aan beide zijden in een grillpan. Was de courgettebloemen en haal er de stampers en meeldraden uit. Maak een pesto van basilicum, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie en knoflook. Stamp de ingrediënten fijn in de vijzel en vul aan met een scheutje olie.

volkoren pizza met courgettebloemen

Voor pizza gebruik je best een zo fijn mogelijk gemalen meel: farina 00 di grano tenero. Dat zorgt voor een glad en elastisch deeg dat aan de rand lekker krokant is. De pizzabodem in dit recept is gemaakt met volkoren 00- bloem.
Afwerking. Haal de pizza uit de oven. Leg er een dun laagje pesto op en strijk dit open met een borsteltje. Schik er de gegrilde courgette en courgettebloemen op. Strooi er brokjes mozzarella overheen en besprenkel met olijfolie. Zet de pizza opnieuw in de hete oven voor een vijftal minuutjes.
courgette courgettebloemen basilicum pijnboompitjes knoflook
mozzarella olijfolie peper & zout pizzabodem
Creatief Koken de              passie kookvurige print

volkoren pizza met

courgettebloemen

Pizzabodem: gebruik kant-en-klare pizzabodems of maak ze zelf. Snijd de mozzarella in schijven. Besproei de pizzabodem met olijfolie en beleg met de mozzarella. Kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Snijd de courgette in schijfjes. Grill deze een paar minuten aan beide zijden in een grillpan. Was de courgettebloemen en haal er de stampers en meeldraden uit. Maak een pesto van basilicum, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie en knoflook. Stamp de ingrediënten fijn in de vijzel en vul aan met een scheutje olie.
Voor pizza gebruik je best een zo fijn mogelijk gemalen meel: farina 00 di grano tenero. Dat zorgt voor een glad en elastisch deeg dat aan de rand lekker krokant is. De pizzabodem in dit recept is gemaakt met volkoren 00-bloem.
Afwerking. Haal de pizza uit de oven. Leg er een dun laagje pesto op en strijk dit open met een borsteltje. Schik er de gegrilde courgette en courgettebloemen op. Strooi er brokjes mozzarella overheen en besprenkel met olijfolie. Zet de pizza opnieuw in de hete oven voor een vijftal minuutjes.
courgette courgettebloemen basilicum pijnboompitjes knoflook
mozzarella olijfolie peper & zout pizzabodem
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 courgettebloemen courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 basilicum
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige