ingrediënten - info
mozzarella
olijfolie
peper & zout
pizzabodem
Pizzabodem: gebruik kant-en-klare pizzabodems of maak ze
zelf.
Snijd de mozzarella in schijven. Besproei de pizzabodem met
olijfolie en beleg met de mozzarella. Kruid met peper en zout.
Zet 10 minuten in een heteluchtoven op 200°C.
Snijd de courgette in schijfjes. Grill deze een paar minuten aan
beide zijden in een grillpan. Was de courgettebloemen en haal
er de stampers en meeldraden uit.
Maak een pesto van basilicum, geroosterde pijnboompitjes,
olijfolie en knoflook. Stamp de ingrediënten fijn in de vijzel en
vul aan met een scheutje olie.
volkoren pizza met courgettebloemen
Voor pizza gebruik je best een zo fijn mogelijk gemalen
meel: farina 00 di grano tenero. Dat zorgt voor een glad
en elastisch deeg dat aan de rand lekker krokant is. De
pizzabodem in dit recept is gemaakt met volkoren 00-
bloem.
Afwerking. Haal de pizza uit de oven. Leg er een dun laagje
pesto op en strijk dit open met een borsteltje. Schik er de
gegrilde courgette en courgettebloemen op. Strooi er brokjes
mozzarella overheen en besprenkel met olijfolie.
Zet de pizza opnieuw in de hete oven voor een vijftal
minuutjes.
courgette
courgettebloemen
basilicum
pijnboompitjes
knoflook
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: