courgetterolletjes
zucchini rollatini
Snijd de courgettes op linten, besproei met
olijfolie en grill ze kort in een grillpan aan één
kant.
Bak het rundsgehakt in een weinig olie. Voeg
op het einde, als alle bloedkleur weg is, met fijn
geraspte sjalot en knoflook. Kruid met
fijngehakte verse oregano, peper en zout.
Laat afkoelen en meng dan met geraspte
parmesan, ricotta, een geklutst ei en een paar
eetlepels paneermeel.
Maak pesto: rooster pijnboompitjes en maal ze
fijn in de vijzel met gehakte basilicumblaadjes,
knoflookteentjes, geraspte Parmezaan en een
scheutje olijfolie.
Beleg de gegrilde courgettelinten met een
tweetal eetlepels vulling, een koffielepeltje
pesto en een blaadje salie. Maakt er rolletjes
van.
Eenvoudig om te maken en super-lekker,
deze courgetterolletjes. De combinatie met
een beetje pesto geeft nog een extra
smaakervaring.
Afhankelijk van de aangeboden
hoeveelheid, gebruik je dit gerecht als
primo of als hoofdschotel. In beide
gevallen hoort er geen pasta bij.
Beleg de bodem van een ovenschotel in
aardewerk met passata, gekruid met
gedroogde munt. Schik daarop de rolletjes.
Rasp er parmezaan overheen en zet de schotel
30 minuten in een heteluchtoven op 185°C tot
de kaas kleurt.
Bestrooi de schotel met gehakte basilicum voor
het opdienen.
parmezaan
ricotta
eieren
paneermeel
pijnboompitjes
basilicum
salie
passata
gedroogde munt
courgettes
olijfolie
rundsgehakt
sjalot
knoflook
oregano
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: