ingrediënten - info
courgettes
olijfolie
rundsgehakt
sjalot
knoflook
oregano
peper & zout
Snijd de courgettes op linten, besproei met olijfolie en grill ze
kort in een grillpan aan één kant.
Bak het rundsgehakt in een weinig olie. Voeg op het einde, als
alle bloedkleur weg is, met fijn geraspte sjalot en knoflook.
Kruid met fijngehakte verse oregano, peper en zout.
Laat afkoelen en meng dan met geraspte parmesan, ricotta,
een geklutst ei en een paar eetlepels paneermeel.
Maak pesto: rooster pijnboompitjes en maal ze fijn in de vijzel
met gehakte basilicumblaadjes, knoflookteentjes, geraspte
Parmezaan en een scheutje olijfolie.
Beleg de gegrilde courgettelinten met een tweetal eetlepels
vulling, een koffielepeltje pesto en een blaadje salie. Maakt er
rolletjes van.
courgetterolletjes - zucchini rollatini
Eenvoudig om te maken en super-lekker, deze
courgetterolletjes. De combinatie met een beetje pesto
geeft nog een extra smaakervaring.
Afhankelijk van de aangeboden hoeveelheid, gebruik je
dit gerecht als primo of als hoofdschotel. In beide
gevallen hoort er geen pasta bij.
Beleg de bodem van een ovenschotel in aardewerk met
passata, gekruid met gedroogde munt. Schik daarop de
rolletjes. Rasp er parmezaan overheen en zet de schotel 30
minuten in een heteluchtoven op 185°C tot de kaas kleurt.
Bestrooi de schotel met gehakte basilicum voor het opdienen.
parmezaan
ricotta
eieren
paneermeel
pijnboompitjes
basilicum
salie
passata
gedroogde munt
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.