courgetterolletjes
ingrediënten - info courgettes olijfolie rundsgehakt sjalot knoflook oregano peper & zout
Snijd de courgettes op linten, besproei met olijfolie en grill ze kort in een grillpan aan één kant. Bak het rundsgehakt in een weinig olie. Voeg op het einde, als alle bloedkleur weg is, met fijn geraspte sjalot en knoflook. Kruid met fijngehakte verse oregano, peper en zout. Laat afkoelen en meng dan met geraspte parmesan, ricotta, een geklutst ei en een paar eetlepels paneermeel. Maak pesto: rooster pijnboompitjes en maal ze fijn in de vijzel met gehakte basilicumblaadjes, knoflookteentjes, geraspte Parmezaan en een scheutje olijfolie. Beleg de gegrilde courgettelinten met een tweetal eetlepels vulling, een koffielepeltje pesto en een blaadje salie. Maakt er rolletjes van.

courgetterolletjes - zucchini rollatini

Eenvoudig om te maken en super-lekker, deze courgetterolletjes. De combinatie met een beetje pesto geeft nog een extra smaakervaring. Afhankelijk van de aangeboden hoeveelheid, gebruik je dit gerecht als primo of als hoofdschotel. In beide gevallen hoort er geen pasta bij.
courgetterolletjes 2 courgetterolletjes 3
Beleg de bodem van een ovenschotel in aardewerk met passata, gekruid met gedroogde munt. Schik daarop de rolletjes. Rasp er parmezaan overheen en zet de schotel 30 minuten in een heteluchtoven op 185°C tot de kaas kleurt. Bestrooi de schotel met gehakte basilicum voor het opdienen.
parmezaan ricotta eieren paneermeel pijnboompitjes basilicum salie passata gedroogde munt
Creatief Koken de              passie kookvurige print

courgetterolletjes

zucchini rollatini

ingrediënten - info courgettes olijfolie rundsgehakt sjalot knoflook oregano peper & zout
Snijd de courgettes op linten, besproei met olijfolie en grill ze kort in een grillpan aan één kant. Bak het rundsgehakt in een weinig olie. Voeg op het einde, als alle bloedkleur weg is, met fijn geraspte sjalot en knoflook. Kruid met fijngehakte verse oregano, peper en zout. Laat afkoelen en meng dan met geraspte parmesan, ricotta, een geklutst ei en een paar eetlepels paneermeel. Maak pesto: rooster pijnboompitjes en maal ze fijn in de vijzel met gehakte basilicumblaadjes, knoflookteentjes, geraspte Parmezaan en een scheutje olijfolie. Beleg de gegrilde courgettelinten met een tweetal eetlepels vulling, een koffielepeltje pesto en een blaadje salie. Maakt er rolletjes van.
Eenvoudig om te maken en super-lekker, deze courgetterolletjes. De combinatie met een beetje pesto geeft nog een extra smaakervaring. Afhankelijk van de aangeboden hoeveelheid, gebruik je dit gerecht als primo of als hoofdschotel. In beide gevallen hoort er geen pasta bij.
Ingrediënten Bereiding
Beleg de bodem van een ovenschotel in aardewerk met passata, gekruid met gedroogde munt. Schik daarop de rolletjes. Rasp er parmezaan overheen en zet de schotel 30 minuten in een heteluchtoven op 185°C tot de kaas kleurt. Bestrooi de schotel met gehakte basilicum voor het opdienen.
parmezaan ricotta eieren paneermeel pijnboompitjes basilicum salie passata gedroogde munt
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige