worstjes met gegrilde ricotta
Snijd ui, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof kort aan in wat olijfolie. Voeg passata en groentebouillon toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper, zout en een chilipepertje. Laat doorkoken tot een dikkere saus. Bak de worstjes rondom aan in een lepeltje olijfolie en laat ze verder garen in de saus. Voeg wat bouillon toe als de saus teveel inkookt voor de groenten en de worstjes gaar zijn. Snijd de ricotta in schijven van een centimeter dik, kruid met peper en zout en bak of grill ze kort langs beide kanten in olijfolie.

salsicce con ricotta grigliata

worstjes met gegrilde ricotta

Dit gerecht werd in Italië bereid tijdens onze vakantie. Op camping is de skottel op gas een bijzonder handig kookinstrument. Barbecues op houtskool zijn er meestal verboden vanwege het brandgevaar.
Snijd de aubergines in ronde schijven en marineer ze een kwartiertje in olijfolie met een scheutje citroen, tijm en rozemarijn. Bak of grill ze goudbruin. Meng op het laatst wat gehakte muntblaadjes toe en bewaar er enkele voor de afwerking. Werk af op het bord, met geraspte Parmezaan.
tijm rozemarijn peper en zout chilipepertje worsten ricotta aubergine munt parmezaan
uien wortel selder knoflook olijfolie passata groentebouillon
Creatief Koken de              passie kookvurige print

salsicce con ricotta

grigliata - worstjes

met gegrilde ricotta

Snijd ui, wortel, selder en knoflook in fijne brunoise. Stoof kort aan in wat olijfolie. Voeg passata en groentebouillon toe. Kruid met tijm, rozemarijn, peper, zout en een chilipepertje. Laat doorkoken tot een dikkere saus. Bak de worstjes rondom aan in een lepeltje olijfolie en laat ze verder garen in de saus. Voeg wat bouillon toe als de saus teveel inkookt voor de groenten en de worstjes gaar zijn. Snijd de ricotta in schijven van een centimeter dik, kruid met peper en zout en bak of grill ze kort langs beide kanten in olijfolie.
Dit gerecht werd in Italië bereid tijdens onze vakantie. Op camping is de skottel op gas een bijzonder handig kookinstrument. Barbecues op houtskool zijn er meestal verboden vanwege het brandgevaar.
Snijd de aubergines in ronde schijven en marineer ze een kwartiertje in olijfolie met een scheutje citroen, tijm en rozemarijn. Bak of grill ze goudbruin. Meng op het laatst wat gehakte muntblaadjes toe en bewaar er enkele voor de afwerking. Werk af op het bord, met geraspte Parmezaan.
tijm rozemarijn peper en zout chilipepertje worsten ricotta aubergine munt parmezaan
uien wortel selder knoflook olijfolie passata groentebouillon
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 verse uien 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 selder
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige