salsicce con ricotta
grigliata - worstjes
met gegrilde ricotta
Snijd ui, wortel, selder en knoflook in fijne
brunoise. Stoof kort aan in wat olijfolie. Voeg
passata en groentebouillon toe. Kruid met tijm,
rozemarijn, peper, zout en een chilipepertje.
Laat doorkoken tot een dikkere saus.
Bak de worstjes rondom aan in een lepeltje
olijfolie en laat ze verder garen in de saus. Voeg
wat bouillon toe als de saus teveel inkookt voor
de groenten en de worstjes gaar zijn.
Snijd de ricotta in schijven van een centimeter
dik, kruid met peper en zout en bak of grill ze
kort langs beide kanten in olijfolie.
Dit gerecht werd in Italië bereid tijdens onze
vakantie. Op camping is de skottel op gas
een bijzonder handig kookinstrument.
Barbecues op houtskool zijn er meestal
verboden vanwege het brandgevaar.
Snijd de aubergines in ronde schijven en
marineer ze een kwartiertje in olijfolie met een
scheutje citroen, tijm en rozemarijn. Bak of grill
ze goudbruin.
Meng op het laatst wat gehakte muntblaadjes
toe en bewaar er enkele voor de afwerking.
Werk af op het bord, met geraspte Parmezaan.
tijm
rozemarijn
peper en zout
chilipepertje
worsten
ricotta
aubergine
munt
parmezaan
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: