Toscaanse kip in de Romeinse pot
ingrediënten - info kip peper & zout olijfolie rode ui vers knoflook rode puntpaprika kippenbouillon
Neem kippenbouillon en voeg er een glas witte wijn aan toe en verder saffraan, gedroogde tomaten, een ruime hoeveelheid gedroogde porcini en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Zet koud weg en laat even trekken. Bereid ondertussen de kip voor. Verwijder het vel en kruid de stukken kip met peper en zout. Schroei ze rondom dicht in olijfolie. Snijd gepelde teentjes knoflook in schijfjes en geschilde paprika’s en rode ui in grove stukken. Schil de tomaten, snijd ze in stukken en haal er de pitjes uit. Meng nu alle ingrediënten in de Romeinse pot, die vooraf een uurtje geweekt werd in koud water.

Toscaanse kip in de Romeinse pot

De Romeinse pot, beter bekend als de Römertopf is een ideaal instrument om deze smaakvolle bereiding te maken. Het kippenvlees wordt bijzonder sappig en de saus op basis van geweekte porcini accentueert het zuiderse karakter van dit gerecht.
Toscaanse kip in de Romeinse pot 3 Toscaanse kip in de Romeinse pot 2
Zet de pot met het deksel erop, in een koude oven. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 1 ½ uur. Verwijder een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel en laat de pot nog een kwartiertje staan onder de grill. Controleer of de kip gaar is. Werk voor het opdienen af met verse basilicum en zwarte olijven zonder pit.
saffraan witte wijn vleestomaten zongedroogde tomaten tomatenpuree citroensap gedroogde porcini zwarte olijven zonder pit basilicum
Creatief Koken de              passie kookvurige print

Toscaanse kip

in de Romeinse pot

ingrediënten - info kip peper & zout olijfolie rode ui vers knoflook rode puntpaprika kippenbouillon
De Romeinse pot, beter bekend als de Römertopf is een ideaal instrument om deze smaakvolle bereiding te maken. Het kippenvlees wordt bijzonder sappig en de saus op basis van geweekte porcini accentueert het zuiderse karakter van dit gerecht.
Ingrediënten Bereiding
Neem kippenbouillon en voeg er een glas witte wijn aan toe en verder saffraan, gedroogde tomaten, een ruime hoeveelheid gedroogde porcini en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Zet koud weg en laat even trekken. Bereid ondertussen de kip voor. Verwijder het vel en kruid de stukken kip met peper en zout. Schroei ze rondom dicht in olijfolie. Snijd gepelde teentjes knoflook in schijfjes en geschilde paprika’s en rode ui in grove stukken. Schil de tomaten, snijd ze in stukken en haal er de pitjes uit. Meng nu alle ingrediënten in de Romeinse pot, die vooraf een uurtje geweekt werd in koud water.
Zet de pot met het deksel erop, in een koude oven. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 1 ½ uur. Verwijder een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel en laat de pot nog een kwartiertje staan onder de grill. Controleer of de kip gaar is. Werk voor het opdienen af met verse basilicum en zwarte olijven zonder pit.
saffraan witte wijn vleestomaten zongedroogde tomaten tomatenpuree citroensap gedroogde porcini zwarte olijven zonder pit basilicum
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige