Toscaanse kip in de Romeinse pot
Neem kippenbouillon en voeg er een glas witte wijn aan toe en verder saffraan, gedroogde tomaten, een ruime hoeveelheid gedroogde porcini en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Zet koud weg en laat even trekken. Bereid ondertussen de kip voor. Verwijder het vel en kruid de stukken kip met peper en zout. Schroei ze rondom dicht in olijfolie. Snijd gepelde teentjes knoflook in schijfjes en geschilde paprika’s en rode ui in grove stukken. Schil de tomaten, snijd ze in stukken en haal er de pitjes uit. Meng nu alle ingrediënten in de Romeinse pot, die vooraf een uurtje geweekt werd in koud water.

Toscaanse kip in de Romeinse pot

De Romeinse pot, beter bekend als de Römertopf is een ideaal instrument om deze smaakvolle bereiding te maken. Het kippenvlees wordt bijzonder sappig en de saus op basis van geweekte porcini accentueert het zuiderse karakter van dit gerecht.
Toscaanse kip in de Romeinse pot 3 Toscaanse kip in de Romeinse pot 2
Zet de pot met het deksel erop, in een koude oven. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 1 ½ uur. Verwijder een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel en laat de pot nog een kwartiertje staan onder de grill. Controleer of de kip gaar is. Werk voor het opdienen af met verse basilicum en zwarte olijven zonder pit.
saffraan witte wijn vleestomaten zongedroogde tomaten tomatenpuree citroensap gedroogde porcini zwarte olijven zonder pit basilicum
kip peper & zout olijfolie rode ui vers knoflook rode puntpaprika kippenbouillon
Creatief Koken de              passie kookvurige print

Toscaanse kip

in de Romeinse pot

De Romeinse pot, beter bekend als de Römertopf is een ideaal instrument om deze smaakvolle bereiding te maken. Het kippenvlees wordt bijzonder sappig en de saus op basis van geweekte porcini accentueert het zuiderse karakter van dit gerecht.
Neem kippenbouillon en voeg er een glas witte wijn aan toe en verder saffraan, gedroogde tomaten, een ruime hoeveelheid gedroogde porcini en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid met peper en zout. Zet koud weg en laat even trekken. Bereid ondertussen de kip voor. Verwijder het vel en kruid de stukken kip met peper en zout. Schroei ze rondom dicht in olijfolie. Snijd gepelde teentjes knoflook in schijfjes en geschilde paprika’s en rode ui in grove stukken. Schil de tomaten, snijd ze in stukken en haal er de pitjes uit. Meng nu alle ingrediënten in de Romeinse pot, die vooraf een uurtje geweekt werd in koud water.
Zet de pot met het deksel erop, in een koude oven. Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 1 ½ uur. Verwijder een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel en laat de pot nog een kwartiertje staan onder de grill. Controleer of de kip gaar is. Werk voor het opdienen af met verse basilicum en zwarte olijven zonder pit.
saffraan witte wijn vleestomaten zongedroogde tomaten tomatenpuree citroensap gedroogde porcini zwarte olijven zonder pit basilicum
kip peper & zout olijfolie rode ui vers knoflook rode puntpaprika kippenbouillon
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 verse uien
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten de              passie Creatief Koken kookvurige