gegrilde zeebaars met Catalaanse aioli 2 gegrilde zeebaars met Catalaanse aioli
ingrediënten - info verse knoflook olijfolie zout zeebaars venkel rode ui
Catalaanse aioli: pel een volledige bol verse knoflook. Plet de teentjes in de vijzel en voeg met kleine scheutjes olijfolie toe. Blijf vijzelen tot de ingrediënten binden tot een smeuïge transparante saus. Meng met een mespuntje zout, maar dat hoeft niet echt. Zeebaars: vul de buik van de zeebaars met gesneden venkel, rode ui en een overdaad aan verse tuinkruiden naar believen, zoals dille, salie, oregano, tijm, rozemarijn en platte peterselie. Prop de buik zo vol als mogelijk en klem de vis vast in een visrek. Besproei met olijfolie en grill 7 à 8 minuten aan elke kant op matig vuur. Niet teveel omdraaien. Gemende salade: dien op met een gemengde salade, zoals hier van paprika’s, komkommer, tomaten, olijven, rode ui, hardgekookt ei, gebakken krieltjes en platte peterselie. Andere samenstellingen zijn uiteraard mogelijk, als het geheel maar zuiders oogt.

gegrilde zeebaars met Catalaanse aioli

Zeebaars is op z’n best van september tot april. Niet echt ideaal voor een zomerse receptuur, maar met een beetje geluk is het weer in het voor- en naseizoen nog goed genoeg voor een barbecuetje. Nagenieten van de zomervakantie in Spanje kan met dit gerechtje, waarbij de échte Catalaanse aïoli de hoofdrol speelt. Vooral als je gasten een soort mayonaise verwachten, zal je ze verbaasd zien opkijken na de eerste hap.
de              passie Creatief Koken kookvurige
dille salie oregano tijm rozemarijn platte peterselie gemengde salade
méér: bbq - skottel - plancha - tuinfeest - campingkoken Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

gegrilde zeebaars

met Catalaanse aioli

ingrediënten - info verse knoflook olijfolie zout zeebaars venkel rode ui
Catalaanse aioli: pel een volledige bol verse knoflook. Plet de teentjes in de vijzel en voeg met kleine scheutjes olijfolie toe. Blijf vijzelen tot de ingrediënten binden tot een smeuïge transparante saus. Meng met een mespuntje zout, maar dat hoeft niet echt. Zeebaars: vul de buik van de zeebaars met gesneden venkel, rode ui en een overdaad aan verse tuinkruiden naar believen, zoals dille, salie, oregano, tijm, rozemarijn en platte peterselie. Prop de buik zo vol als mogelijk en klem de vis vast in een visrek. Besproei met olijfolie en grill 7 à 8 minuten aan elke kant op matig vuur. Niet teveel omdraaien. Gemende salade: dien op met een gemengde salade, zoals hier van paprika’s, komkommer, tomaten, olijven, rode ui, hardgekookt ei, gebakken krieltjes en platte peterselie. Andere samenstellingen zijn uiteraard mogelijk, als het geheel maar zuiders oogt.
Zeebaars is op z’n best van september tot april. Niet echt ideaal voor een zomerse receptuur, maar met een beetje geluk is het weer in het voor- en naseizoen nog goed genoeg voor een barbecuetje. Nagenieten van de zomervakantie in Spanje kan met dit gerechtje, waarbij de échte Catalaanse aïoli de hoofdrol speelt. Vooral als je gasten een soort mayonaise verwachten, zal je ze verbaasd zien opkijken na de eerste hap.
Ingrediënten Bereiding
dille salie oregano tijm rozemarijn platte peterselie gemengde salade
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid