gegrilde zeebaars met Catalaanse aioli 2 gegrilde zeebaars met Catalaanse aioli
Catalaanse aioli: pel een volledige bol verse knoflook. Plet de teentjes in de vijzel en voeg met kleine scheutjes olijfolie toe. Blijf vijzelen tot de ingrediënten binden tot een smeuïge transparante saus. Meng met een mespuntje zout, maar dat hoeft niet echt. Zeebaars: vul de buik van de zeebaars met gesneden venkel, rode ui en een overdaad aan verse tuinkruiden naar believen, zoals dille, salie, oregano, tijm, rozemarijn en platte peterselie. Prop de buik zo vol als mogelijk en klem de vis vast in een visrek. Besproei met olijfolie en grill 7 à 8 minuten aan elke kant op matig vuur. Niet teveel omdraaien. Gemende salade: dien op met een gemengde salade, zoals hier van paprika’s, komkommer, tomaten, olijven, rode ui, hardgekookt ei, gebakken krieltjes en platte peterselie. Andere samenstellingen zijn uiteraard mogelijk, als het geheel maar zuiders oogt.

gegrilde zeebaars met Catalaanse aioli

Zeebaars is op z’n best van september tot april. Niet echt ideaal voor een zomerse receptuur, maar met een beetje geluk is het weer in het voor- en naseizoen nog goed genoeg voor een barbecuetje. Nagenieten van de zomervakantie in Spanje kan met dit gerechtje, waarbij de échte Catalaanse aïoli de hoofdrol speelt. Vooral als je gasten een soort mayonaise verwachten, zal je ze verbaasd zien opkijken na de eerste hap.
dille salie oregano tijm rozemarijn platte peterselie gemengde salade
vers knoflook olijfolie zout zeebaars venkel rode ui
Creatief Koken de              passie kookvurige print

gegrilde zeebaars

met Catalaanse aioli

Catalaanse aioli: pel een volledige bol verse knoflook. Plet de teentjes in de vijzel en voeg met kleine scheutjes olijfolie toe. Blijf vijzelen tot de ingrediënten binden tot een smeuïge transparante saus. Meng met een mespuntje zout, maar dat hoeft niet echt. Zeebaars: vul de buik van de zeebaars met gesneden venkel, rode ui en een overdaad aan verse tuinkruiden naar believen, zoals dille, salie, oregano, tijm, rozemarijn en platte peterselie. Prop de buik zo vol als mogelijk en klem de vis vast in een visrek. Besproei met olijfolie en grill 7 à 8 minuten aan elke kant op matig vuur. Niet teveel omdraaien. Gemende salade: dien op met een gemengde salade, zoals hier van paprika’s, komkommer, tomaten, olijven, rode ui, hardgekookt ei, gebakken krieltjes en platte peterselie. Andere samenstellingen zijn uiteraard mogelijk, als het geheel maar zuiders oogt.
Zeebaars is op z’n best van september tot april. Niet echt ideaal voor een zomerse receptuur, maar met een beetje geluk is het weer in het voor- en naseizoen nog goed genoeg voor een barbecuetje. Nagenieten van de zomervakantie in Spanje kan met dit gerechtje, waarbij de échte Catalaanse aïoli de hoofdrol speelt. Vooral als je gasten een soort mayonaise verwachten, zal je ze verbaasd zien opkijken na de eerste hap.
dille salie oregano tijm rozemarijn platte peterselie gemengde salade
vers knoflook olijfolie zout zeebaars venkel rode ui
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zeebaars 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 venkel knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige