Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote
stukken. Pel de knoflookteentjes en snij ze in
plakjes. Snijd de paprika’s overlangs door,
verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met
een dunschiller.
Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe
er de knoflook en de paprika’s bij en roerbak
tot de uien glazig zijn.
Zet de rozijntjes te week in een glas bruine
rum.
Bestuif de stukken konijn met bloem en bak
ze rondom bruin in een pan met olijfolie.
Vul de tajine. Giet een halve liter
kippenbouillon met een glas witte wijn in de
tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder,
kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en
saffraan. Voeg toe: een potje tomatenpuree,
de geweekte rozijnen met of zonder de rum
en een handvol bladpeterselie. Meng alles
goed met de gestoofde groenten.
Leg de voorgebakken stukken konijn in de
tajine en roer goed om. Zet het deksel erop
en laat minstens 2 uur garen tot het
konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen
de pijnboompitjes.
Moors konijn
conejo Morisco
Moors konijn of conejo Morisco is een
Spaans gerecht met onmiskenbaar Noord-
Afrikaanse invloeden. Alleen de kruiding al,
met komijn, kruidnagel en kaneel geeft de
smaakkleur die je ook hebt bij vele
couscousvarianten. Met saffraan erbij wordt
het net iéts meer Spaans van smaak. Een
perfecte smaakbalans trouwens, die je doet
wegdromen naar de zomervakantie als die
in aantocht is.
Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde
peterselie over de bereiding en zet de tajine op
tafel bij je gasten. Dien op met brood of
couscous, een fris gemengd slaatje en de
geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.
zachte paprika
puntpaprika’s
kippenbouillon
tomatenpuree
kruidnagel
komijn
kaneel
bladpeterselie
peper en zout
konijn
uien
knoflook
witte wijn
rozijnen
olijfolie
pijnboompitjes
saffraan
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: