Moors konijn

Moors konijn - conejo Morisco

ingrediënten - info konijn uien knoflook witte wijn rozijnen olijfolie pijnboompitjes saffraan
Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Pel de knoflookteentjes en snij ze in plakjes. Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met een dunschiller. Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe er de knoflook en de paprika’s bij en roerbak tot de uien glazig zijn. Zet de rozijntjes te week in een glas bruine rum. Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Vul de tajine. Giet een halve liter kippenbouillon met een glas witte wijn in de tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder, kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en saffraan. Voeg toe: een potje tomatenpuree, de geweekte rozijnen met of zonder de rum en een handvol bladpeterselie. Meng alles goed met de gestoofde groenten. Leg de voorgebakken stukken konijn in de tajine en roer goed om. Zet het deksel erop en laat minstens 2 uur garen tot het konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes.
Moors konijn of conejo Morisco is een Spaans gerecht met onmiskenbaar Noord-Afrikaanse invloeden. Alleen de kruiding al, met komijn, kruidnagel en kaneel geeft de smaakkleur die je ook hebt bij vele couscousvarianten. Met saffraan erbij wordt het net iéts meer Spaans van smaak. Een perfecte smaakbalans trouwens, die je doet wegdromen naar de zomervakantie als die in aantocht is.
Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde peterselie over de bereiding en zet de tajine op tafel bij je gasten. Dien op met brood of couscous, een fris gemengd slaatje en de geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.
zachte paprika puntpaprika’s kippenbouillon tomatenpuree kruidnagel komijn kaneel bladpeterselie peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print
ingrediënten - info konijn uien knoflook witte wijn rozijnen olijfolie pijnboompitjes saffraan
Voorbereiding. Pel de uien en snij ze in grote stukken. Pel de knoflookteentjes en snij ze in plakjes. Snijd de paprika’s overlangs door, verwijder de zaadlijst en nerven. Schil ze met een dunschiller. Fruit in een pan met wat olijfolie de uien, doe er de knoflook en de paprika’s bij en roerbak tot de uien glazig zijn. Zet de rozijntjes te week in een glas bruine rum. Bestuif de stukken konijn met bloem en bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Vul de tajine. Giet een halve liter kippenbouillon met een glas witte wijn in de tajine. Voeg de kruiden toe: kaneelpoeder, kruidnagel, komijnpoeder, peper, zout en saffraan. Voeg toe: een potje tomatenpuree, de geweekte rozijnen met of zonder de rum en een handvol bladpeterselie. Meng alles goed met de gestoofde groenten. Leg de voorgebakken stukken konijn in de tajine en roer goed om. Zet het deksel erop en laat minstens 2 uur garen tot het konijnenvlees gaar is. Rooster ondertussen de pijnboompitjes.

Moors konijn

conejo Morisco

Moors konijn of conejo Morisco is een Spaans gerecht met onmiskenbaar Noord- Afrikaanse invloeden. Alleen de kruiding al, met komijn, kruidnagel en kaneel geeft de smaakkleur die je ook hebt bij vele couscousvarianten. Met saffraan erbij wordt het net iéts meer Spaans van smaak. Een perfecte smaakbalans trouwens, die je doet wegdromen naar de zomervakantie als die in aantocht is.
Ingrediënten Bereiding
Aan tafel. Strooi nog wat vers gesnipperde peterselie over de bereiding en zet de tajine op tafel bij je gasten. Dien op met brood of couscous, een fris gemengd slaatje en de geroosterde pijnboompitjes apart in een potje.
zachte paprika puntpaprika’s kippenbouillon tomatenpuree kruidnagel komijn kaneel bladpeterselie peper en zout
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige