Spaanse mosselen
in mosterdsaus
mejillones
con salsa de
mostaza
Maak de saus: fruit fijngesnipperde rode ui met
gehakte peterselie en grof gehakt knoflook in
boter. Voeg witte wijn, een scheutje limoensap,
een lepel mosterd en mosterdzaadjes toe en
laat een paar minuten inkoken. Kruid met peper
en zout. Voeg lichte room toe en bind de saus
indien gewenst. Zet op wacht op laag vuur.
Kook de mosselen in een grote pot met zeer
weinig water en mosselkruiden.
Schep de mosselen over in een andere kom en
meng met de saus en een beetje gezeefd
kookvocht.
In deze variant wordt de bereiding zoals
hierboven uitgelegd, koud opgediend als
tapas.
Haal de mosselen uit de schelp en werk af met
wat cayennepeper en gesnipperde peterselie.
mejillones con
salsa de mostaza
Dit is niet bepaald een goed voorbeeld van
het principe van de ‘korte keten’, maar
deze twee gerechtjes komen het best tot
hun recht met échte Spaanse mosselen.
Je kan dit gewetensprobleem omzeilen
door ze bijvoorbeeld op camping of een
appartementje in Spanje klaar te maken.
Soms is dat ook de enige manier, want de
aanvoer van mosselen uit Spanje is
beperkt.
Maar niet getreurd, Zeeuwse of Franse
mosselen doen het ook goed in met dit
recept.
Op het bord: een schep mosselen afgewerkt
met plukjes peterselie. Serveer met geroosterde
schijfjes stokbrood, ingesmeerd met knoflook.
Gebruik echte Spaanse mosselen indien
beschikbaar.
witte wijn
room
limoen
peper en zout
mosselkruiden
peterselie
boter
mosselen
mosterd
mosterdzaadjes
rode ui
knoflook
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: