Spaanse mosselen in mosterdsaus
ingrediënten - info mosselen mosterd mosterdzaadjes rode ui knoflook peterselie
Maak de saus: fruit fijngesnipperde rode ui met gehakte peterselie en grof gehakt knoflook in boter. Voeg witte wijn, een scheutje limoensap, een lepel mosterd en mosterdzaadjes toe en laat een paar minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg lichte room toe en bind de saus indien gewenst. Zet op wacht op laag vuur. Kook de mosselen in een grote pot met zeer weinig water en mosselkruiden. Schep de mosselen over in een andere kom en meng met de saus en een beetje gezeefd kookvocht.
In deze variant (foto boven) wordt de bereiding zoals in het recept uitgelegd, koud opgediend als tapas. Haal de mosselen uit de schelp en werk af met wat cayennepeper en gesnipperde peterselie.

Spaanse mosselen in mosterdsaus

mejillones con salsa de mostaza

Dit is niet bepaald een goed voorbeeld van het principe van de ‘korte keten’, maar deze twee gerechtjes komen het best tot hun recht met échte Spaanse mosselen. Je kan dit gewetensprobleem omzeilen door ze bijvoorbeeld op camping of een appartementje in Spanje klaar te maken. Soms is dat ook de enige manier, want de aanvoer van mosselen uit Spanje is beperkt. Maar niet getreurd, Zeeuwse of Franse mosselen doen het ook goed in met dit recept.
Op het bord: een schep mosselen afgewerkt met plukjes peterselie. Serveer met geroosterde schijfjes stokbrood, ingesmeerd met knoflook. Gebruik echte Spaanse mosselen indien beschikbaar.
witte wijn room limoen peper en zout mosselkruiden peterselie boter
Creatief Koken de              passie kookvurige

Spaanse mosselen

in mosterdsaus

mejillones

con salsa de

mostaza

ingrediënten - info mosselen mosterd mosterdzaadjes rode ui knoflook peterselie
Maak de saus: fruit fijngesnipperde rode ui met gehakte peterselie en grof gehakt knoflook in boter. Voeg witte wijn, een scheutje limoensap, een lepel mosterd en mosterdzaadjes toe en laat een paar minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg lichte room toe en bind de saus indien gewenst. Zet op wacht op laag vuur. Kook de mosselen in een grote pot met zeer weinig water en mosselkruiden. Schep de mosselen over in een andere kom en meng met de saus en een beetje gezeefd kookvocht.
In deze variant wordt de bereiding zoals hierboven uitgelegd, koud opgediend als tapas. Haal de mosselen uit de schelp en werk af met wat cayennepeper en gesnipperde peterselie.

Mejillones con

salsa de mostaza

Dit is niet bepaald een goed voorbeeld van het principe van de ‘korte keten’, maar deze twee gerechtjes komen het best tot hun recht met échte Spaanse mosselen. Je kan dit gewetensprobleem omzeilen door ze bijvoorbeeld op camping of een appartementje in Spanje klaar te maken. Soms is dat ook de enige manier, want de aanvoer van mosselen uit Spanje is beperkt. Maar niet getreurd, Zeeuwse of Franse mosselen doen het ook goed in met dit recept.
Ingrediënten Bereiding
Op het bord: een schep mosselen afgewerkt met plukjes peterselie. Serveer met geroosterde schijfjes stokbrood, ingesmeerd met knoflook. Gebruik echte Spaanse mosselen indien beschikbaar.
witte wijn room limoen peper en zout mosselkruiden peterselie boter
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige