Spaanse mosselen in mosterdsaus
Maak de saus: fruit fijngesnipperde rode ui met gehakte peterselie en grof gehakt knoflook in boter. Voeg witte wijn, een scheutje limoensap, een lepel mosterd en mosterdzaadjes toe en laat een paar minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg lichte room toe en bind de saus indien gewenst. Zet op wacht op laag vuur. Kook de mosselen in een grote pot met zeer weinig water en mosselkruiden. Schep de mosselen over in een andere kom en meng met de saus en een beetje gezeefd kookvocht.
In deze variant (foto boven) wordt de bereiding zoals in het recept uitgelegd, koud opgediend als tapas. Haal de mosselen uit de schelp en werk af met wat cayennepeper en gesnipperde peterselie.

Spaanse mosselen in mosterdsaus

mejillones con salsa de mostaza

Dit is niet bepaald een goed voorbeeld van het principe van de ‘korte keten’, maar deze twee gerechtjes komen het best tot hun recht met échte Spaanse mosselen. Je kan dit gewetensprobleem omzeilen door ze bijvoorbeeld op camping of een appartementje in Spanje klaar te maken. Soms is dat ook de enige manier, want de aanvoer van mosselen uit Spanje is beperkt. Maar niet getreurd, Zeeuwse of Franse mosselen doen het ook goed in met dit recept.
Op het bord: een schep mosselen afgewerkt met plukjes peterselie. Serveer met geroosterde schijfjes stokbrood, ingesmeerd met knoflook. Gebruik echte Spaanse mosselen indien beschikbaar.
witte wijn room limoen peper en zout mosselkruiden peterselie boter
mosselen mosterd mosterdzaadjes rode ui knoflook peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige print

Spaanse mosselen

in mosterdsaus

mejillones

con salsa de

mostaza

Maak de saus: fruit fijngesnipperde rode ui met gehakte peterselie en grof gehakt knoflook in boter. Voeg witte wijn, een scheutje limoensap, een lepel mosterd en mosterdzaadjes toe en laat een paar minuten inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg lichte room toe en bind de saus indien gewenst. Zet op wacht op laag vuur. Kook de mosselen in een grote pot met zeer weinig water en mosselkruiden. Schep de mosselen over in een andere kom en meng met de saus en een beetje gezeefd kookvocht.
In deze variant wordt de bereiding zoals hierboven uitgelegd, koud opgediend als tapas. Haal de mosselen uit de schelp en werk af met wat cayennepeper en gesnipperde peterselie.

mejillones con

salsa de mostaza

Dit is niet bepaald een goed voorbeeld van het principe van de ‘korte keten’, maar deze twee gerechtjes komen het best tot hun recht met échte Spaanse mosselen. Je kan dit gewetensprobleem omzeilen door ze bijvoorbeeld op camping of een appartementje in Spanje klaar te maken. Soms is dat ook de enige manier, want de aanvoer van mosselen uit Spanje is beperkt. Maar niet getreurd, Zeeuwse of Franse mosselen doen het ook goed in met dit recept.
Op het bord: een schep mosselen afgewerkt met plukjes peterselie. Serveer met geroosterde schijfjes stokbrood, ingesmeerd met knoflook. Gebruik echte Spaanse mosselen indien beschikbaar.
witte wijn room limoen peper en zout mosselkruiden peterselie boter
mosselen mosterd mosterdzaadjes rode ui knoflook peterselie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 mosselen
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige