Siciliaanse
gevulde tomaten
Snijd het bovenste deel af van stevige,
ongeschilde tomaten. Verwijder de inhoud.
Bak gesneden ui goudbruin met geplet
knoflook. Haal van het vuur en meng met de
ansjovis, broodkruim, gesneden olijven,
geraspte Parmezaan, gehakte salie,
oregano, basilicum en bladpeterselie.
Vul de tomaten met het mengsel en zet ze
naast elkaar in een ovenschotel.
Deze gevulde tomaten op Siciliaanse wijze
zal je op Italiaanse menukaarten vinden bij
de antipasto of als bijgerecht (contorni).
Maar hier zijn we niet in Italië en doen we
niet moeilijk. Voor mij kan het best als
volwaardige maaltijd op tafel komen of als
een slaatje op een zonnige zomerse avond in
de tuin.
Wie niet zo gek is op ansjovis, de
vegetariërs onder ons bijvoorbeeld, kunnen
dit ingrediënt perfect achterwege laten.
Wel een beetje jammer, want het geeft nét
dat speciale zuiderse accent aan dit
gerechtje.
Bestrooi met geraspte parmezaan en
besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een
oven op 185°C waarvan de laatste minuten
onder de grill tot de kaas goudbruin is.
salie
ansjovisfilets
zwarte olijven
zonder pit
bladpeterselie
oregano
basilicum
parmezaan
grote tomaten
olijfolie
ui
knoflook
vers broodkruim
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: