Siciliaanse gevulde tomaten
ingrediënten - info grote tomaten olijfolie ui knoflook vers broodkruim
Snijd het bovenste deel af van stevige, ongeschilde tomaten. Verwijder de inhoud. Bak gesneden ui goudbruin met geplet knoflook. Haal van het vuur en meng met de ansjovis, broodkruim, gesneden olijven, geraspte Parmezaan, gehakte salie, oregano, basilicum en bladpeterselie. Vul de tomaten met het mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschotel.

Siciliaanse gevulde tomaten

Deze gevulde tomaten op Siciliaanse wijze zal je op Italiaanse menukaarten vinden bij de antipasto of als bijgerecht (contorni). Maar hier zijn we niet in Italië en doen we niet moeilijk. Voor mij kan het best als volwaardige maaltijd op tafel komen of als een slaatje op een zonnige zomerse avond in de tuin. Wie niet zo gek is op ansjovis, de vegetariërs onder ons bijvoorbeeld, kunnen dit ingrediënt perfect achterwege laten. Wel een beetje jammer, want het geeft nét dat speciale zuiderse accent aan dit gerechtje.
Bestrooi met geraspte parmezaan en besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een oven op 185°C waarvan de laatste minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is.
salie ansjovisfilets zwarte olijven zonder pit bladpeterselie oregano basilicum parmezaan
Creatief Koken de              passie kookvurige

Siciliaanse

gevulde tomaten

ingrediënten - info grote tomaten olijfolie ui knoflook vers broodkruim
Snijd het bovenste deel af van stevige, ongeschilde tomaten. Verwijder de inhoud. Bak gesneden ui goudbruin met geplet knoflook. Haal van het vuur en meng met de ansjovis, broodkruim, gesneden olijven, geraspte Parmezaan, gehakte salie, oregano, basilicum en bladpeterselie. Vul de tomaten met het mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschotel.
Deze gevulde tomaten op Siciliaanse wijze zal je op Italiaanse menukaarten vinden bij de antipasto of als bijgerecht (contorni). Maar hier zijn we niet in Italië en doen we niet moeilijk. Voor mij kan het best als volwaardige maaltijd op tafel komen of als een slaatje op een zonnige zomerse avond in de tuin. Wie niet zo gek is op ansjovis, de vegetariërs onder ons bijvoorbeeld, kunnen dit ingrediënt perfect achterwege laten. Wel een beetje jammer, want het geeft nét dat speciale zuiderse accent aan dit gerechtje.
Ingrediënten Bereiding
Bestrooi met geraspte parmezaan en besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een oven op 185°C waarvan de laatste minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is.
salie ansjovisfilets zwarte olijven zonder pit bladpeterselie oregano basilicum parmezaan
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige