Siciliaanse gevulde tomaten
Snijd het bovenste deel af van stevige, ongeschilde tomaten. Verwijder de inhoud. Bak gesneden ui goudbruin met geplet knoflook. Haal van het vuur en meng met de ansjovis, broodkruim, gesneden olijven, geraspte Parmezaan, gehakte salie, oregano, basilicum en bladpeterselie. Vul de tomaten met het mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschotel.

Siciliaanse gevulde tomaten

Deze gevulde tomaten op Siciliaanse wijze zal je op Italiaanse menukaarten vinden bij de antipasto of als bijgerecht (contorni). Maar hier zijn we niet in Italië en doen we niet moeilijk. Voor mij kan het best als volwaardige maaltijd op tafel komen of als een slaatje op een zonnige zomerse avond in de tuin. Wie niet zo gek is op ansjovis, de vegetariërs onder ons bijvoorbeeld, kunnen dit ingrediënt perfect achterwege laten. Wel een beetje jammer, want het geeft nét dat speciale zuiderse accent aan dit gerechtje.
Bestrooi met geraspte parmezaan en besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een oven op 185°C waarvan de laatste minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is.
salie ansjovisfilets zwarte olijven zonder pit bladpeterselie oregano basilicum parmezaan
grote tomaten olijfolie ui knoflook vers broodkruim
Creatief Koken de              passie kookvurige print

Siciliaanse

gevulde tomaten

Snijd het bovenste deel af van stevige, ongeschilde tomaten. Verwijder de inhoud. Bak gesneden ui goudbruin met geplet knoflook. Haal van het vuur en meng met de ansjovis, broodkruim, gesneden olijven, geraspte Parmezaan, gehakte salie, oregano, basilicum en bladpeterselie. Vul de tomaten met het mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschotel.
Deze gevulde tomaten op Siciliaanse wijze zal je op Italiaanse menukaarten vinden bij de antipasto of als bijgerecht (contorni). Maar hier zijn we niet in Italië en doen we niet moeilijk. Voor mij kan het best als volwaardige maaltijd op tafel komen of als een slaatje op een zonnige zomerse avond in de tuin. Wie niet zo gek is op ansjovis, de vegetariërs onder ons bijvoorbeeld, kunnen dit ingrediënt perfect achterwege laten. Wel een beetje jammer, want het geeft nét dat speciale zuiderse accent aan dit gerechtje.
Bestrooi met geraspte parmezaan en besprenkel met olijfolie. Bak 20 minuten in een oven op 185°C waarvan de laatste minuten onder de grill tot de kaas goudbruin is.
salie ansjovisfilets zwarte olijven zonder pit bladpeterselie oregano basilicum parmezaan
grote tomaten olijfolie ui knoflook vers broodkruim
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige