Braziliaans visstoofpotje
ingrediënten - info rode en gele paprika knoflook prei venkel lente-uitjes piment pepertjes olijfolie peper en zout visfond witte wijn
Snijd een rode en een gele paprika, knoflookteentjes, prei, venkel in zeer fijne brunoise. Doe daarbij gesnipperde lente-uitjes en rode ui die op zeer fijne ringen gesneden is. Voor de waaghalzen kan er een fijngesnipperd groen en rood Spaans pepertje bij, zonder zaadjes en liefst niet overdrijven qua hoeveelheid. Fruit deze mengeling in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg visfond, witte wijn, kokosmelk en room toe. Laat even inkoken. Voeg dan tomatenconpuree en hele tomaten uit blik toe. Voeg verse koriander toe. Laat deze bereiding voldoende inkoken. Als de saus de gewenste dikte heeft, moet het vuur op lage stand, net onder het kookpunt. Leg dan de vis en zeevruchten in de pan, waarbij de witvis (volgens seizoenaanbod) het laatst aan bod komt, vanwege een korte pocheertijd.

Braziliaans visstoofpotje

Geen idee of ze er in Brazilië ooit al van gehoord hebben, maar dit vispotje mag er zijn. Het “Braziliaanse” zit ‘em vooral in de toevoeging van kokosmelk en paprika’s. Laat je door de keuze van het assortiment vis en zeevruchten vooral leiden door je eigen voorkeur en door wat er aangeboden wordt als seizoensproducten.
Werk af met peterselieplukjes, gesnipperde bieslook en basilicumblaadjes. Serveer met gekookte rijst of stokbrood.
de              passie Creatief Koken kookvurige
kokosmelk room tomatenpuree hele tomaten uit blik verse koriander inktvis gamba’s witvis volgens seizoen peterselie bieslook basilicum
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

Braziliaans

visstoofpotje

ingrediënten - info rode en gele paprika knoflook prei venkel lente-uitjes piment pepertjes olijfolie peper en zout visfond witte wijn
Snijd een rode en een gele paprika, knoflookteentjes, prei, venkel in zeer fijne brunoise. Doe daarbij gesnipperde lente-uitjes en rode ui die op zeer fijne ringen gesneden is. Voor de waaghalzen kan er een fijngesnipperd groen en rood Spaans pepertje bij, zonder zaadjes en liefst niet overdrijven qua hoeveelheid. Fruit deze mengeling in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg visfond, witte wijn, kokosmelk en room toe. Laat even inkoken. Voeg dan tomatenconpuree en hele tomaten uit blik toe. Voeg verse koriander toe. Laat deze bereiding voldoende inkoken. Als de saus de gewenste dikte heeft, moet het vuur op lage stand, net onder het kookpunt. Leg dan de vis en zeevruchten in de pan, waarbij de witvis (volgens seizoenaanbod) het laatst aan bod komt, vanwege een korte pocheertijd.
Geen idee of ze er in Brazilië ooit al van gehoord hebben, maar dit vispotje mag er zijn. Het “Braziliaanse” zit ‘em vooral in de toevoeging van kokosmelk en paprika’s. Laat je door de keuze van het assortiment vis en zeevruchten vooral leiden door je eigen voorkeur en door wat er aangeboden wordt als seizoensproducten.
Ingrediënten Bereiding
Werk af met peterselieplukjes, gesnipperde bieslook en basilicumblaadjes. Serveer met gekookte rijst of stokbrood.
kokosmelk room tomatenpuree hele tomaten uit blik verse koriander inktvis gamba’s witvis volgens seizoen peterselie bieslook basilicum
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid