donutburger
Een donutburger met een zachtgekookt eitje. Het ziet er fastfood uit en is het ook, maar wel in een gezondere versie. Maak een gat in het midden van een beefburger (100% rund, zonder vet) die je vooraf gekruid hebt met peper, zout, gedroogde peterselie en knoflook. Bak die driekwart af in wat bakmiddel, type Becel. Zet even afgedekt weg. Grill ondertussen de geschilde puntpaprika's, bak de geraspte bloemkool en de brunoise van ui. De gebakken aardappeltjes zijn facultatief.

donutburger

Dit is een variant op een klassieke hamburger. Met het gat in het midden, waar een ei in past, gelijkt de vorm ervan inderdaad op een donut. We weten dat de Amerikanen soms heel rare dingen eten, maar deze slaat bijna alles: er bestaan daar dus échte donut burgers, bestaande uit een gebakken hamburger tussen twee mierzoete donuts!
Leg de beefburgers terug in de pan, warm op en giet een eitje in het gat. Laat nog een paar minuutjes staan op zacht vuur, tot het eiwit gestold is. Dien op en vergeet voor één keer de mayonaise en ketchup.
vloeibaar bakmiddel puntpaprika’s bloemkool ui aardappelen eieren
beefburgers peper & zout gedroogde peterselie knoflookpoeder
Creatief Koken de              passie kookvurige print

donutburger

Een donutburger met een zachtgekookt eitje. Het ziet er fastfood uit en is het ook, maar wel in een gezondere versie. Maak een gat in het midden van een beefburger (100% rund, zonder vet) die je vooraf gekruid hebt met peper, zout, gedroogde peterselie en knoflook. Bak die driekwart af in wat bakmiddel, type Becel. Zet even afgedekt weg. Grill ondertussen de geschilde puntpaprika's, bak de geraspte bloemkool en de brunoise van ui. De gebakken aardappeltjes zijn facultatief.
Dit is een variant op een klassieke hamburger. Met het gat in het midden, waar een ei in past, gelijkt de vorm ervan inderdaad op een donut. We weten dat de Amerikanen soms heel rare dingen eten, maar deze slaat bijna alles: er bestaan daar dus échte donut burgers, bestaande uit een gebakken hamburger tussen twee mierzoete donuts!
Leg de beefburgers terug in de pan, warm op en giet een eitje in het gat. Laat nog een paar minuutjes staan op zacht vuur, tot het eiwit gestold is. Dien op en vergeet voor één keer de mayonaise en ketchup.
vloeibaar bakmiddel puntpaprika’s bloemkool ui aardappelen eieren
beefburgers peper & zout gedroogde peterselie knoflookpoeder
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige