donutburger
Een donutburger met een zachtgekookt eitje.
Het ziet er fastfood uit en is het ook, maar wel in
een gezondere versie.
Maak een gat in het midden van een beefburger
(100% rund, zonder vet) die je vooraf gekruid
hebt met peper, zout, gedroogde peterselie en
knoflook. Bak die driekwart af in wat bakmiddel,
type Becel. Zet even afgedekt weg.
Grill ondertussen de geschilde puntpaprika's,
bak de geraspte bloemkool en de brunoise van
ui.
De gebakken aardappeltjes zijn facultatief.
Dit is een variant op een klassieke
hamburger. Met het gat in het midden, waar
een ei in past, gelijkt de vorm ervan
inderdaad op een donut.
We weten dat de Amerikanen soms heel
rare dingen eten, maar deze slaat bijna
alles: er bestaan daar dus échte donut
burgers, bestaande uit een gebakken
hamburger tussen twee mierzoete donuts!
Leg de beefburgers terug in de pan, warm op
en giet een eitje in het gat. Laat nog een paar
minuutjes staan op zacht vuur, tot het eiwit
gestold is.
Dien op en vergeet voor één keer de
mayonaise en ketchup.
vloeibaar bakmiddel
puntpaprika’s
bloemkool
ui
aardappelen
eieren
beefburgers
peper & zout
gedroogde
peterselie
knoflookpoeder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: