strawberry daiquiri
Behalve ‘zijn’ mojito lustte Ernest
Hemmingway, de schijver, ook wel eens
een daiquiri in zijn ‘stamcafé’ Bodeguita
del medio in Havana.
Deze cocktail zou omstreeks 1900
bedacht zijn op het eiland Cuba. Het werd
pas 40 jaar later echt populair, in Amerika
en in de rest van de wereld.
Hier een variant met aardbeien.
Doe een bakje (gekuiste) aardbeien in de
blender met minstens 6 ijsblokjes, een
scheutje suikersiroop en 20 cl witte rum en
mix 20 seconden op ice-crusherstand.
Dat levert de inhoud van 2 glazen op.
Presenteer met muntblaadjes in een highball
glas of iets soortgelijks zoals op de foto.
Voor de kids: laat de alcohol achterwege en
het visueel effect is identiek.
suikersiroop
of vloeibaar
zoetmiddel
aardbeien
witte Havana rum
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: