pasta quattro
formaggi
met pancetta
Maak een lichte roux en leng aan met wijn en
melk tot sausdikte. Laat de kazen
(gorgonzola, pecorino, parmezaan en
mozzarella) erin smelten. Meng de saus
onder de uitgelekte pasta en werk af met
gesnipperde peterselie.
Optioneel: geef extra binding met een liaison
van room en eigeel maar laat niet meer
koken. Geef extra smaak met een scheutje
oude acieto balsamico.
Toegegeven, het wringt een beetje: een
pasta quattro formaggi wordt gewoonlijk
niet gecombineerd met pancetta.
Maar test het zelf uit en besluit met mij:
wow, het geeft een meerwaarde!
Op de foto een variante, waarbij de pasta
(penne in dit geval) en de kaassaus apart
geserveerd worden. Het wordt opgediend met
krokant gebakken pancetta, een flesje
balsamico voor wie er zin in heeft en extra
geraspte parmezaan.
oude balsamico
peterselie
gorgonzola
pecorino
parmezaan
harde mozzarella
pancetta
pasta
vloeiende bloem
boter
witte wijn
melk
room
eieren
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: