pasta quattro formaggi met pancetta
Maak een lichte roux en leng aan met wijn en melk tot sausdikte. Laat de kazen (gorgonzola, pecorino, parmezaan en mozzarella) erin smelten. Meng de saus onder de uitgelekte pasta en werk af met gesnipperde peterselie. Optioneel: geef extra binding met een liaison van room en eigeel maar laat niet meer koken. Geef extra smaak met een scheutje oude acieto balsamico.
Toegegeven, het wringt een beetje: een pasta quattro formaggi wordt gewoonlijk niet gecombineerd met pancetta. Maar test het zelf uit en besluit met mij: wow, het geeft een meerwaarde!

pasta quattro formaggi met pancetta

Op de foto een variante, waarbij de pasta (penne in dit geval) en de kaassaus apart geserveerd worden. Het wordt opgediend met krokant gebakken pancetta, een flesje balsamico voor wie er zin in heeft en extra geraspte parmezaan.
oude balsamico peterselie gorgonzola pecorino parmezaan harde mozzarella pancetta pasta
vloeiende bloem boter witte wijn melk room eieren
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pasta quattro

formaggi

met pancetta

Maak een lichte roux en leng aan met wijn en melk tot sausdikte. Laat de kazen (gorgonzola, pecorino, parmezaan en mozzarella) erin smelten. Meng de saus onder de uitgelekte pasta en werk af met gesnipperde peterselie. Optioneel: geef extra binding met een liaison van room en eigeel maar laat niet meer koken. Geef extra smaak met een scheutje oude acieto balsamico.
Toegegeven, het wringt een beetje: een pasta quattro formaggi wordt gewoonlijk niet gecombineerd met pancetta. Maar test het zelf uit en besluit met mij: wow, het geeft een meerwaarde!
Op de foto een variante, waarbij de pasta (penne in dit geval) en de kaassaus apart geserveerd worden. Het wordt opgediend met krokant gebakken pancetta, een flesje balsamico voor wie er zin in heeft en extra geraspte parmezaan.
oude balsamico peterselie gorgonzola pecorino parmezaan harde mozzarella pancetta pasta
vloeiende bloem boter witte wijn melk room eieren
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige