insalade caprese
Vinaigrette: mix gelijke hoeveelheden
olijfolie en rode balsamico tot een homogene
substantie.
Op het bord: afwisselend schijven tomaat
en mozzarella. Indien gewenst kruiden met
peper en zout. Werk af met blaadjes
basilicum en besprenkel met de vinaigrette.
Basilicum is een kruid dat enorm vaak
gebruikt wordt in Italiaanse gerechten.
In gedroogde vorm kan je het laten
meekoken met de andere ingrediënten.
Vers is het beter om de blaadjes zonder
steel, op het einde van de bereiding toe te
voegen, of als garnering.
Gefrituurde balisicum is perfect als
afwerking van een ‘chique’ opgetuigd
bordje.
verse basilicum
olijfolie
balsamico
peper & zout
buffelmozzarella
vleestomaten
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: