Maak een dikke saus met rul gebakken rundergehakt, tomatenblokjes, tomatenpuree, geplet knoflook, gesnipperde ui en in brunoise gesneden rode paprika. Kruid met gedroogde basilicum, oregano, peterselie, tijm, zacht paprikapoeder, peper en zout. Maak een bechamelsaus en roer er geraspte Parmezaan door. Neem een ruime diepe ovenschotel, vet deze in met olijfolie en vul met lagen, te beginnen met voorgekookte lasagnevellen, daarop een plak beenhesp, daarop de vleesmassa, daarop een laagje gemalen gruyère. Herhaal dit en schep als laatste laag de bechamel op de schotel. Bestrooi deze met gemalen gruyère en geraspte parmezaan. Zet de schotel 35 minuten in een oven op 185°C tot de kaas kleurt.

lasagne in de oven - lasagne al forno

De ‘echte’ lasagne zou z’n oorsprong hebben in de streek van Napels. In tegenstelling van wat bij ons gebruikelijk is, wordt in de algemeen gangbare versie in Italië, géén bechamel toegevoegd. Er zijn natuurlijk zat-veel varianten op dit thema: met deegbladen waarin spinazie verwerkt is of zelfs gemaakt van kastanjemeel (Toscane). De vulling is traditioneel rundergehakt, maar waarom niet lam of zelfs kippengehakt? Ook zeer gekend en geliefd is de versie met zalm of andere vis en zeevruchten.
tijm paprikapoeder peper en zout bloem boter melk parmezaan olijfolie lasagnevellen beenham gruyère
zuiver rundgehakt tomaten uit blijk tomatenpuree knoflook ui rode paprika’s gedroogde basilicum oregano peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige print

lasagne

in de oven

lasagne al forno

Maak een dikke saus met rul gebakken rundergehakt, tomatenblokjes, tomatenpuree, geplet knoflook, gesnipperde ui en in brunoise gesneden rode paprika. Kruid met gedroogde basilicum, oregano, peterselie, tijm, zacht paprikapoeder, peper en zout. Maak een bechamelsaus en roer er geraspte Parmezaan door. Neem een ruime diepe ovenschotel, vet deze in met olijfolie en vul met lagen, te beginnen met voorgekookte lasagnevellen, daarop een plak beenhesp, daarop de vleesmassa, daarop een laagje gemalen gruyère. Herhaal dit en schep als laatste laag de bechamel op de schotel. Bestrooi deze met gemalen gruyère en geraspte parmezaan. Zet de schotel 35 minuten in een oven op 185°C tot de kaas kleurt.
De ‘echte’ lasagne zou z’n oorsprong hebben in de streek van Napels. In tegenstelling van wat bij ons gebruikelijk is, wordt in de algemeen gangbare versie in Italië, géén bechamel toegevoegd. Er zijn natuurlijk zat-veel varianten op dit thema: met deegbladen waarin spinazie verwerkt is of zelfs gemaakt van kastanjemeel (Toscane). De vulling is traditioneel rundergehakt, maar waarom niet lam of zelfs kippengehakt? Ook zeer gekend en geliefd is de versie met zalm of andere vis en zeevruchten.
tijm paprikapoeder peper en zout bloem boter melk parmezaan olijfolie lasagnevellen beenham gruyère
zuiver rundgehakt tomaten uit blijk tomatenpuree knoflook ui rode paprika’s gedroogde basilicum oregano peterselie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige