lasagne
in de oven
lasagne al forno
Maak een dikke saus met rul gebakken
rundergehakt, tomatenblokjes,
tomatenpuree, geplet knoflook, gesnipperde
ui en in brunoise gesneden rode paprika.
Kruid met gedroogde basilicum, oregano,
peterselie, tijm, zacht paprikapoeder, peper
en zout.
Maak een bechamelsaus en roer er
geraspte Parmezaan door.
Neem een ruime diepe ovenschotel, vet deze
in met olijfolie en vul met lagen, te beginnen
met voorgekookte lasagnevellen, daarop
een plak beenhesp, daarop de vleesmassa,
daarop een laagje gemalen gruyère.
Herhaal dit en schep als laatste laag de
bechamel op de schotel. Bestrooi deze met
gemalen gruyère en geraspte parmezaan.
Zet de schotel 35 minuten in een oven op
185°C tot de kaas kleurt.
De ‘echte’ lasagne zou z’n oorsprong
hebben in de streek van Napels.
In tegenstelling van wat bij ons gebruikelijk
is, wordt in de algemeen gangbare versie in
Italië, géén bechamel toegevoegd.
Er zijn natuurlijk zat-veel varianten op dit
thema: met deegbladen waarin spinazie
verwerkt is of zelfs gemaakt van
kastanjemeel (Toscane).
De vulling is traditioneel rundergehakt,
maar waarom niet lam of zelfs
kippengehakt?
Ook zeer gekend en geliefd is de versie met
zalm of andere vis en zeevruchten.
tijm
paprikapoeder
peper en zout
bloem
boter
melk
parmezaan
olijfolie
lasagnevellen
beenham
gruyère
zuiver rundgehakt
tomaten uit blijk
tomatenpuree
knoflook
ui
rode paprika’s
gedroogde basilicum
oregano
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: