ingrediënten - info
kippengehakt
spekjes
hamblokjes
mascarpone
Grana Padano
Parmezaan
peperoncini
peper en zout
tomatenblokjes uit blik
pasta naar keuze
Bak
het
kippengehakt
rul
in
wat
olijfolie.
Bak
de
spekjes
krokant.
Bak
de
gekookte
ham,
in
brunoise
gesneden,
tot
de
blokjes lichtbruin kleuren.
Maak een mengeling van in fijne brunoise gesneden knoflook,
puntpaprika’s, wortelen en ui.
Voeg
vlees
en
groenten
samen
en
doe
er
de
tomatenblokjes
bij.
Zet
het
vuur
op
gemiddelde
temperatuur
en
roer
de
mascarpone door de ragu.
Doe
er
gesnipperde
verse
oregano,
basilicum,
salie
en
geritste
tijm
bij.
Roer
er
een
paar
eetlepels
uitgelekte
gedroogde
kerstomaatjes doorheen.
Serveer
de
saus
met
een
pasta
naar
keuze
en
werk
af
met
blaadjes
oregano,
geraspte
Grana
Padano
en
geschaafde
Parmezaan.
ragu met kippengehakt
De traditionele ragu bolognese wordt bereid met zuiver
kalfs- en varkensgehakt. Daarnaast zijn er tal van
varianten op het thema ‘ragu’. Dat betekent vertaald
immers niet meer of minder dan ragout, wat een saus is
met vlees erin.
Hier een receptje met kippengehakt.
ui
puntpaprika
worteltjes
knoflook
gedroogde tomaatjes op olie
verse tijm
verse oregano
verse basilicum
verse salie
piment
paprikapoeder