ingrediënten - info
kippengehakt
spekjes
hamblokjes
mascarpone
grana padano
parmezaan
peperoncini
peper en zout
tomatenblokjes uit blik
pasta naar keuze
Bak het kippengehakt rul in wat olijfolie. Bak de spekjes
krokant. Bak de gekookte ham, in brunoise gesneden, tot de
blokjes lichtbruin kleuren.
Maak een mengeling van in fijne brunoise gesneden knoflook,
puntpaprika’s, wortelen en ui.
Voeg vlees en groenten samen en doe er de tomatenblokjes
bij. Zet het vuur op gemiddelde temperatuur en roer de
mascarpone door de ragu.
Doe er gesnipperde verse oregano, basilicum, salie en geritste
tijm bij. Roer er een paar eetlepels uitgelekte gedroogde
kerstomaatjes doorheen.
Serveer de saus met een pasta naar keuze en werk af met
blaadjes oregano, geraspte grana padano en geschaafde
parmezaan.
ragu met kippengehakt
De traditionele ragu bolognese wordt bereid met zuiver
kalfs- en varkensgehakt. Daarnaast zijn er tal van
varianten op het thema ‘ragu’. Dat betekent vertaald
immers niet meer of minder dan ragout, wat een saus is
met vlees erin.
Hier een receptje met kippengehakt.
ui
puntpaprika
worteltjes
knoflook
gedroogde tomaatjes op olie
verse tijm
verse oregano
verse basilicum
verse salie
piment
paprikapoeder
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: