ossobuco alla Milanese
ingrediënten - info kalfsschenkel vloeiende bloem boter selder ui wortel knoflook laurier kalfsfond
Bestuif de schenkel met bloem. Bak aan beide zijden goudbruin in boter en zet afgedekt weg. Stoof selder, ui, wortel en knoflook in wat boter en voeg toe: laurier, witte wijn, kalfsfond, tomaten, tijm, oregano, basilicum en tenslotte de schenkels. Kruid met peper en zout. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen zonder deksel. Voeg de basilicum pas op het laatst toe. Maak gremolata: hak de ansjovis fijn, rasp citroenschil en meng alles met gehakte peterselie. Op het bord: een schenkel overgoten met saus. Serveer met een een schepje gremolata in een schaaltje en werk af met gehakte peterselie en parmezaanschilfers. Je kan er pasta bij serveren, maar dat hoeft niet. .
Het beenmerg is een absolute delicatesse voor de liefhebbers. In sommige restaurants wordt er zelfs een speciale naald bij het bestek gevoegd om gemakkelijker de laatste restjes merg uit het been te wrikken. Er hoeft geen pasta bij dit gerecht geserveerd te worden. Pasta is in Italië een voorgerecht en niet combineerbaar met een hoofdschotel zoals deze. Als ‘contorni’ of bijgerecht kan je er vaak wel een fris slaatje of frietjes bij bestellen. Maar dit is Italië niet, dus doe er je zin mee, zoals hier op foto. Ook lekker met een risotto alla milanese.

ossobuco alla Milanese

witte wijn tomaten tijm oregano basilicum ansjovis onbespoten citroen peterselie parmezaan peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

ossobuco

alla Milanese

ingrediënten - info kalfsschenkel vloeiende bloem boter selder ui wortel knoflook laurier kalfsfond
Het beenmerg is een absolute delicatesse voor de liefhebbers. In sommige restaurants wordt er zelfs een speciale naald bij het bestek gevoegd om gemakkelijker de laatste restjes merg uit het been te wrikken. Er hoeft geen pasta bij dit gerecht geserveerd te worden. Pasta is in Italië een voorgerecht en niet combineerbaar met een hoofdschotel zoals deze. Als ‘contorni’ of bijgerecht kan je er vaak wel een fris slaatje of frietjes bij bestellen. Maar dit is Italië niet, dus doe er je zin mee, zoals hier op foto. Ook lekker met een risotto alla milanese.
Bestuif de schenkel met bloem. Bak aan beide zijden goudbruin in boter en zet afgedekt weg. Stoof selder, ui, wortel en knoflook in wat boter en voeg toe: laurier, witte wijn, kalfsfond, tomaten, tijm, oregano, basilicum en tenslotte de schenkels. Kruid met peper en zout. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen zonder deksel. Voeg de basilicum pas op het laatst toe. Maak gremolata: hak de ansjovis fijn, rasp citroenschil en meng alles met gehakte peterselie. Op het bord: een schenkel overgoten met saus. Serveer met een een schepje gremolata in een schaaltje en werk af met gehakte peterselie en Parmesanschilfers. Je kan er pasta bij serveren, maar dat hoeft niet. .
Ingrediënten Bereiding
witte wijn tomaten tijm oregano basilicum ansjovis onbespoten citroen peterselie parmezaan peper en zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige