pikante lamscurry
Ik heb deze curry voor het eerst gegeten in
London. Dat was in een typisch Oosters
restaurantje, met zeer veel streetfood-
allures. Het was relatief goedkoop maar
vooral hot - hot - hot!
Nadat vele jaren later de kookmicrobe mij
te pakken kreeg, ben ik het zelf beginnen
klaarmaken.
Na een paar keer sleutelen aan de
toevoeging van ingrediënten, komt dit
receptje het dichtst in de buurt van de
smaakherinnering van weleer.
En let wel: don’t try this at home zonder
water in de buurt. Of beter nog: een goed
glas melk om het mondbrandje te blussen.
koriander
fenegriek
knoflookpasta
kruidnagel
kaneel
lamsstoofvlees
lamsfond
olijfolie
ajuin
paprika
tomatenpuree
mosterdzaad
yoghurt
peterselie
komijn
verse gember
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
Doe komijn, geraspte gember, koriander,
fenegriek, knoflookpasta, kruidnagel,
paprikapoeder en kaneel in een plastiek zak
samen met het lamsstoofvlees. Meng goed
tot het vlees bedekt is met de kruiden.
Bewaar een paar uur in de frigo.
Bak in brunoise gesneden uien aan in de
wok. Voeg het vlees toe met een scheutje
olijfolie en roerbak een paar minuten. Doe er
lamsfond, tomatenpuree en mosterdzaad
bij. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen.
Voeg, weg van het vuur, de yoghurt toe;
meng tot een homogene saus en werk af
met plukjes verse koriander.
Dien op met rijst.