ingrediënten - info ajuin paprika tomatenpuree mosterdzaad yoghurt peterselie komijn verse gember
Ik heb deze curry voor het eerst gegeten in London. Dat was in een typisch Oosters restaurantje, met zeer veel streetfood-allures. Het was relatief goedkoop maar vooral hot - hot - hot! Nadat vele jaren later de kookmicrobe mij te pakken kreeg, ben ik het zelf beginnen klaarmaken. Na een paar keer sleutelen aan de toevoeging van ingrediënten, komt dit receptje het dichtst in de buurt van de smaakherinnering van weleer. En let wel: don’t try this at home zonder water in de buurt. Of beter nog: een goed glas melk om het mondbrandje te blussen.

pikante lamscurry

koriander fenegriek knoflookpasta kruidnagel kaneel lamsstoofvlees lamsfond olijfolie
pikante lamscurry
Doe komijn, geraspte gember, koriander, fenegriek, knoflookpasta, kruidnagel, paprikapoeder en kaneel in een plastiek zak samen met het lamsstoofvlees. Meng goed tot het vlees bedekt is met de kruiden. Bewaar een paar uur in de frigo. Bak in brunoise gesneden uien aan in de wok. Voeg het vlees toe met een scheutje olijfolie en roerbak een paar minuten. Doe er lamsfond, tomatenpuree en mosterdzaad bij. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen. Voeg, weg van het vuur, de yoghurt toe; meng tot een homogene saus en werk af met plukjes verse koriander. Dien op met rijst. .
Creatief Koken de              passie kookvurige

pikante lamscurry

ingrediënten - info ajuin paprika tomatenpuree mosterdzaad yoghurt peterselie komijn verse gember
Ik heb deze curry voor het eerst gegeten in London. Dat was in een typisch Oosters restaurantje, met zeer veel streetfood- allures. Het was relatief goedkoop maar vooral hot - hot - hot! Nadat vele jaren later de kookmicrobe mij te pakken kreeg, ben ik het zelf beginnen klaarmaken. Na een paar keer sleutelen aan de toevoeging van ingrediënten, komt dit receptje het dichtst in de buurt van de smaakherinnering van weleer. En let wel: don’t try this at home zonder water in de buurt. Of beter nog: een goed glas melk om het mondbrandje te blussen.
Ingrediënten Bereiding
koriander fenegriek knoflookpasta kruidnagel kaneel lamsstoofvlees lamsfond olijfolie
pikante lamscurry
receptfiche receptfiche
Doe komijn, geraspte gember, koriander, fenegriek, knoflookpasta, kruidnagel, paprikapoeder en kaneel in een plastiek zak samen met het lamsstoofvlees. Meng goed tot het vlees bedekt is met de kruiden. Bewaar een paar uur in de frigo. Bak in brunoise gesneden uien aan in de wok. Voeg het vlees toe met een scheutje olijfolie en roerbak een paar minuten. Doe er lamsfond, tomatenpuree en mosterdzaad bij. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen. Voeg, weg van het vuur, de yoghurt toe; meng tot een homogene saus en werk af met plukjes verse koriander. Dien op met rijst. .
Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige