ingrediënten - info
ajuin
paprika
tomatenpuree
mosterdzaad
yoghurt
peterselie
komijn
verse gember
Ik heb deze curry voor het eerst gegeten in London. Dat
was in een typisch Oosters restaurantje, met zeer veel
streetfood-allures. Het was relatief goedkoop maar vooral
hot - hot - hot!
Nadat vele jaren later de kookmicrobe mij te pakken kreeg,
ben ik het zelf beginnen klaarmaken.
Na een paar keer sleutelen aan de toevoeging van
ingrediënten, komt dit receptje het dichtst in de buurt van
de smaakherinnering van weleer.
En let wel: don’t try this at home zonder water in de buurt.
Of beter nog: een goed glas melk om het mondbrandje te
blussen.
pikante lamscurry
koriander
fenegriek
knoflookpasta
kruidnagel
kaneel
lamsstoofvlees
lamsfond
olijfolie
Doe komijn, geraspte gember, koriander, fenegriek,
knoflookpasta, kruidnagel, paprikapoeder en kaneel in een
plastiek zak samen met het lamsstoofvlees. Meng goed tot het
vlees bedekt is met de kruiden. Bewaar een paar uur in de
frigo.
Bak in brunoise gesneden uien aan in de wok. Voeg het vlees
toe met een scheutje olijfolie en roerbak een paar minuten.
Doe er lamsfond, tomatenpuree en mosterdzaad bij. Laat 1
tot 1 ½ uur sudderen.
Voeg, weg van het vuur, de yoghurt toe; meng tot een
homogene saus en werk af met plukjes verse koriander.
Dien op met rijst.
.