Ik heb deze curry voor het eerst gegeten in London. Dat was in een typisch Oosters restaurantje, met zeer veel streetfood-allures. Het was relatief goedkoop maar vooral hot - hot - hot! Nadat vele jaren later de kookmicrobe mij te pakken kreeg, ben ik het zelf beginnen klaarmaken. Na een paar keer sleutelen aan de toevoeging van ingrediënten, komt dit receptje het dichtst in de buurt van de smaakherinnering van weleer. En let wel: don’t try this at home zonder water in de buurt. Of beter nog: een goed glas melk om het mondbrandje te blussen.

pikante lamscurry

koriander fenegriek knoflookpasta kruidnagel kaneel lamsstoofvlees lamsfond olijfolie
pikante lamscurry
ajuin paprika tomatenpuree mosterdzaad yoghurt peterselie komijn verse gember
Doe komijn, geraspte gember, koriander, fenegriek, knoflookpasta, kruidnagel, paprikapoeder en kaneel in een plastiek zak samen met het lamsstoofvlees. Meng goed tot het vlees bedekt is met de kruiden. Bewaar een paar uur in de frigo. Bak in brunoise gesneden uien aan in de wok. Voeg het vlees toe met een scheutje olijfolie en roerbak een paar minuten. Doe er lamsfond, tomatenpuree en mosterdzaad bij. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen. Voeg, weg van het vuur, de yoghurt toe; meng tot een homogene saus en werk af met plukjes verse koriander. Dien op met rijst.
Creatief Koken de              passie kookvurige print

pikante lamscurry

Ik heb deze curry voor het eerst gegeten in London. Dat was in een typisch Oosters restaurantje, met zeer veel streetfood- allures. Het was relatief goedkoop maar vooral hot - hot - hot! Nadat vele jaren later de kookmicrobe mij te pakken kreeg, ben ik het zelf beginnen klaarmaken. Na een paar keer sleutelen aan de toevoeging van ingrediënten, komt dit receptje het dichtst in de buurt van de smaakherinnering van weleer. En let wel: don’t try this at home zonder water in de buurt. Of beter nog: een goed glas melk om het mondbrandje te blussen.
koriander fenegriek knoflookpasta kruidnagel kaneel lamsstoofvlees lamsfond olijfolie
pikante lamscurry
ajuin paprika tomatenpuree mosterdzaad yoghurt peterselie komijn verse gember
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
Doe komijn, geraspte gember, koriander, fenegriek, knoflookpasta, kruidnagel, paprikapoeder en kaneel in een plastiek zak samen met het lamsstoofvlees. Meng goed tot het vlees bedekt is met de kruiden. Bewaar een paar uur in de frigo. Bak in brunoise gesneden uien aan in de wok. Voeg het vlees toe met een scheutje olijfolie en roerbak een paar minuten. Doe er lamsfond, tomatenpuree en mosterdzaad bij. Laat 1 tot 1 ½ uur sudderen. Voeg, weg van het vuur, de yoghurt toe; meng tot een homogene saus en werk af met plukjes verse koriander. Dien op met rijst.
de              passie Creatief Koken kookvurige