gevulde aubergine met groentenbulgur
ingrediënten - info aubergines lamsgehakt olijfolie köftekruiden komijn verse koriander pijnboompitjes rozijntjes sjalot
Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil. De vulling van de aubergines bestaat uit zuiver lamsgehakt, gebakken in olijfolie en gekruid met köftekruiden (in de supermarkt of bij de Turkse kruidenier), aangevuld met komijn en verse koriander. Dit wordt gemengd met geroosterde pijnboompitjes, geweekte gele rozijntjes en een bereiding van gesauteerde sjalot, knoflook, het uitgesneden vruchtvlees van de aubergines en rode paprika in brunoise. Meng tot slot geraspte Griekse feta onder de vulling. Vul de aubergines met deze vulling en zet ze 25 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Maak ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking, maar gebruik groentebouillon in plaats van water. Meng af het vuur, met verse gesnipperde koriander, gehakte peterselie en ontvelde verse tomatenblokjes.
Een kruidenmix voor köfte maak je zelf met deze samenstelling: zwarte peper, cayennepeper, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, venkelzaad, koriander, paprika en kaneel.

gevulde aubergine met groentenbulgur

Daarbij een sausje van half om half, gekonfijte rode paprika’s en gepelde tomaten gemixt in de blender met een scheut balsamico, komijn, peper en zout. Werk af met gesnipperde basilicum en koriander.
knoflook rode paprika feta bulgur groentenbouillon peterselie tomaten uit blik gekonfijte paprika’s balsamico peper & zout verse basilicum
Creatief Koken de              passie kookvurige

gevulde aubergine

met groentenbulgur

ingrediënten - info aubergines lamsgehakt olijfolie köftekruiden komijn verse koriander pijnboompitjes rozijntjes sjalot
Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil. De vulling van de aubergines bestaat uit zuiver lamsgehakt, gebakken in olijfolie en gekruid met köftekruiden (in de supermarkt of bij de Turkse kruidenier), aangevuld met komijn en verse koriander. Dit wordt gemengd met geroosterde pijnboompitjes, geweekte gele rozijntjes en een bereiding van gesauteerde sjalot, knoflook, het uitgesneden vruchtvlees van de aubergines en rode paprika in brunoise. Meng tot slot geraspte Griekse feta onder de vulling. Vul de aubergines met deze vulling en zet ze 25 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Maak ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking, maar gebruik groentebouillon in plaats van water. Meng af het vuur, met verse gesnipperde koriander, gehakte peterselie en ontvelde verse tomatenblokjes.
Een kruidenmix voor köfte maak je zelf met deze samenstelling: zwarte peper, cayennepeper, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, venkelzaad, koriander, paprika en kaneel.
Daarbij een sausje van half om half, gekonfijte rode paprika’s en gepelde tomaten gemixt in de blender met een scheut balsamico, komijn, peper en zout. Werk af met gesnipperde basilicum en koriander.
Bereiding Ingrediënten
knoflook rode paprika feta bulgur groentenbouillon peterselie tomaten uit blik gekonfijte paprika’s balsamico peper & zout verse basilicum
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige