Flammkuchen
tarte flambée
Snijd de ui in halvemaantjes. Trek het
ontbijtspek in repen. Meng zure room met
een paar scheutje culinaire room om het
lopender te maken. Kruid met peper, zout en
een snuifje nootmuskaat.
Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en
krul de randen op. Vul deze bodem met de
roommengeling en leg daarop het spek en
ui. Bak 10 tot 12 minuten in een oven
voorverwarmd op 220°C.
Variant: strooi er naar eigen smaak geraspte
gruyère of comté overheen, voor de pizza in
de oven gaat.
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte
flambée is van oorsprong een gerecht uit de
Elzas.
Vrij vertaald hebben we het over
‘vlammenkoek’ en dat slaat op de
oorspronkelijke functie van dit
plattelandsgerecht: testen of de klei-oven
heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in
te bakken.
Er zijn vele variaties van tarte flambée,
ondermeer met kwark of slagroom als
basis.
Eveneens afwijkend van het origineel is,
wanneer je er geraspte comté of gruyère
bovenop strooit. Maar lekker is het wél.
ontbijtspek (of
spekjes)
uien
nootmuskaat
peper & zout
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: