Flammkuchen - tarte flambée
Snijd de ui in halvemaantjes. Trek het ontbijtspek in repen. Meng zure room met een paar scheutje culinaire room om het lopender te maken. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op. Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het spek en ui. Bak 10 tot 12 minuten in een oven voorverwarmd op 220°C. Variant: strooi er naar eigen smaak geraspte gruyère of comté overheen, voor de pizza in de oven gaat.

Flammkuchen - tarte flambée

ontbijtspek (of spekjes) uien nootmuskaat peper & zout olijfolie
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van oorsprong een gerecht uit de Elzas. Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat slaat op de oorspronkelijke functie van dit plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in te bakken. Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met kwark of slagroom als basis. Eveneens afwijkend van het origineel is, wanneer je er geraspte comté of gruyère bovenop strooit. Maar lekker is het wél.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
zure room culinaire room pizzadeeg

Flammkuchen

tarte flambée

Snijd de ui in halvemaantjes. Trek het ontbijtspek in repen. Meng zure room met een paar scheutje culinaire room om het lopender te maken. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op. Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het spek en ui. Bak 10 tot 12 minuten in een oven voorverwarmd op 220°C. Variant: strooi er naar eigen smaak geraspte gruyère of comté overheen, voor de pizza in de oven gaat.
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van oorsprong een gerecht uit de Elzas. Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat slaat op de oorspronkelijke functie van dit plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in te bakken. Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met kwark of slagroom als basis. Eveneens afwijkend van het origineel is, wanneer je er geraspte comté of gruyère bovenop strooit. Maar lekker is het wél.
ontbijtspek (of spekjes) uien nootmuskaat peper & zout olijfolie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
zure room culinaire room pizzadeeg