Flammkuchen - tarte flambée
ingrediënten - info tijm peper & zout ui
Snijd de ui in halve ringen. Trek het ontbijtspek in repen en bak het samen met de ui. Meng de room met de zure room. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op. Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het spek met ui. Kruid met geritste tijm, peper en zout. Bak 15 minuten in oven op 200°C.

Flammkuchen - tarte flambée

ontbijtspek (of spekjes) zure room room olijfolie pizzadeeg
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van oorsprong een gerecht uit de Elzas. Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat slaat op de oorspronkelijke functie van dit plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in te bakken. Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met kwark of slagroom als basis.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Flammkuchen

tarte flambée

ingrediënten - info tijm peper & zout ui
Snijd de ui in halve ringen. Trek het ontbijtspek in repen en bak het samen met de ui. Meng de room met de zure room. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op. Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het spek met ui. Kruid met geritste tijm, peper en zout. Bak 15 minuten in oven op 200°C.
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van oorsprong een gerecht uit de Elzas. Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat slaat op de oorspronkelijke functie van dit plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in te bakken. Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met kwark of slagroom als basis.
Bereiding Ingrediënten
ontbijtspek (of spekjes) zure room room olijfolie pizzadeeg
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige