Flammkuchen - tarte flambée
ingrediënten - info zure room culinaire room pizzadeeg
Snijd de ui in halvemaantjes. Trek het ontbijtspek in repen. Meng zure room met een paar scheutje culinaire room om het lopender te maken. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op. Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het spek en ui. Bak 10 tot 12 minuten in een oven voorverwarmd op 220°C. Variant: strooi er naar eigen smaak geraspte gruyère of comté overheen, voor de pizza in de oven gaat.

Flammkuchen - tarte flambée

ontbijtspek (of spekjes) uien nootmuskaat peper & zout olijfolie
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van oorsprong een gerecht uit de Elzas. Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat slaat op de oorspronkelijke functie van dit plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in te bakken. Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met kwark of slagroom als basis. Eveneens afwijkend van het origineel is, wanneer je er geraspte comté of gruyère bovenop strooit. Maar lekker is het wél.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Flammkuchen

tarte flambée

ingrediënten - info zure room culinaire room pizzadeeg
Snijd de ui in halvemaantjes. Trek het ontbijtspek in repen. Meng zure room met een paar scheutje culinaire room om het lopender te maken. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op. Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het spek en ui. Bak 10 tot 12 minuten in een oven voorverwarmd op 220°C. Variant: strooi er naar eigen smaak geraspte gruyère of comté overheen, voor de pizza in de oven gaat.
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van oorsprong een gerecht uit de Elzas. Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat slaat op de oorspronkelijke functie van dit plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg was om bijvoorbeeld brood in te bakken. Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met kwark of slagroom als basis. Eveneens afwijkend van het origineel is, wanneer je er geraspte comté of gruyère bovenop strooit. Maar lekker is het wél.
Bereiding Ingrediënten
ontbijtspek (of spekjes) uien nootmuskaat peper & zout olijfolie
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige