ingrediënten - info
tijm
peper & zout
ui
Snijd de ui in halve ringen. Trek het ontbijtspek in repen en bak
het samen met de ui. Meng de room met de zure room.
Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en krul de randen op.
Vul deze bodem met de roommengeling en leg daarop het
spek met ui. Kruid met geritste tijm, peper en zout.
Bak 15 minuten in oven op 200°C.
Flammkuchen - tarte flambée
ontbijtspek (of spekjes)
zure room
room
olijfolie
pizzadeeg
Een flammekueche, Flammkuchen of tarte flambée is van
oorsprong een gerecht uit de Elzas.
Vrij vertaald hebben we het over ‘vlammenkoek’ en dat
slaat op de oorspronkelijke functie van dit
plattelandsgerecht: testen of de klei-oven heet genoeg
was om bijvoorbeeld brood in te bakken.
Er zijn vele variaties van tarte flambée, ondermeer met
kwark of slagroom als basis.