ingrediënten - info boter mosterd aardappelpuree zuurkool met witte wijn
Je kan de zuurkool ook zelf maken, maar dat is een proces van minstens 3 weken. Ik kies daarom voor een kwalitatief aanvaardbaar voorbereid product mét de juiste kruiden en wijn. Bij choucroute garni hoort enkel varkensvlees (zie boodschappenlijst). De gebraiseerde varianten zijn daarvoor het meest aangewezen en enkel het (gebraisseerd) spek werd afzonderlijk gebakken tot goudbruin. Doe in een ruime casserolle een bodemlaag choucroute en leg daarop het vlees, behalve het spek. Laat opwarmen op laag vuur, tot het vlees voldoende warm is om op te dienen.
Je kan de casserolle gewoon op tafel zetten en het vlees afzonderlijk serveren. Geef daarbij een ruime portie aardappelpuree en mosterd. Hier, op de foto, werden alle onderdelen afzonderlijk gepresenteerd.

Elzasser zuurkool

choucroute garni Alsacienne

Choucroute is van Duitse origine en dat hoor je aan de benaming: Sürkrüt, Sauerkraut of ‘zuurkruid’, vrij vertaald. Toch is deze bereiding van wittekool vooral bekend om zijn Franse variant, de choucroute garni Alsacienne. Het ‘garni’ slaat op de bereide vleessoorten die opgediend worden met de zuurkool. Traditiegetrouw horen er gekookte aardappelen bij, maar puree gaat nét nog wel. Het proces om van wittekool naar zuurkool te gaan, is op zich zeer complex. Heb je verse zuurkool, dan kan je die wél pimpen naar de Elzasser versie met witte wijn. Maar ook dat is een halve dag slow cooking, met toevoeging van gestoofe ui, knoflook en de juiste kruiden: laurier, foelie, kruidnagel en koriander.
gebraiseerde spiering gebraiseerd mager spek Casseler rib voorgekookt hammetje Franse ringworst Frankfurters
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

Elzasser zuurkool

choucroute garni

Alsacienne

ingrediënten - info boter mosterd aardappelpuree zuurkool met witte wijn
Je kan de zuurkool ook zelf maken, maar dat is een proces van minstens 3 weken. Ik kies daarom voor een kwalitatief aanvaardbaar voorbereid product. Bij choucroute garni hoort enkel varkensvlees. De gebraiseerde varianten zijn daarvoor het meest aangewezen en enkel het (gebraisseerd) spek werd afzonderlijk gebakken tot goudbruin. Doe in een ruime casserolle een bodemlaag choucroute en leg daarop het vlees, behalve het spek. Laat opwarmen op laag vuur, tot het vlees voldoende warm is om op te dienen.
Je kan nu gewoon de casserolle op tafel zetten en het spek afzonderlijk serveren. Geef daarbij een ruime portie aardappelpuree en mosterd. Hier, op de foto, werden alle onderdelen afzonderlijk gepresenteerd.
Choucroute is van Duitse origine en dat hoor je aan de benaming: Sürkrüt, Sauerkraut of ‘zuurkruid’, vrij vertaald. Toch is deze bereiding van wittekool vooral bekend om zijn Franse variant, de choucroute garni Alsacienne. Het ‘garni’ slaat op de bereide vleessoorten die opgediend worden met de zuurkool. Traditiegetrouw horen er gekookte aardappelen bij, maar puree gaat nét nog wel. Het proces om van wittekool naar zuurkool te gaan, is op zich zeer complex. Heb je verse zuurkool, dan kan je die wél pimpen naar de Elzasser versie met witte wijn. Maar ook dat is een halve dag slow cooking, met toevoeging van gestoofe ui, knoflook en de juiste kruiden: laurier, foelie, kruidnagel en koriander.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
gebraiseerde spiering gebraiseerd mager spek Casseler rib voorgekookt hammetje Franse ringworst Frankfurters
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid