daube van rundsvlees
ingrediënten - info ui rode wijn wortel tijm laurier peper uit de molen zout vloeiende bloem boter
Maak een koude marinade van ui, rode wijn, wortel, tijm, laurier, peper uit de molen en zout. Marineer het stoofvlees gedurende 1 uur. Dep het droog, bestuif met bloem en bak het bruin langs alle kanten. Laat de marinade even doorkoken en verminder het vuur dan naar een lage stand. Doe het vlees erbij en vul aan met runderbouillon. Laat minstens anderhalf tot twee uur sudderen tot het vlees gaar is. Sauteer ondertussen de looksnippers, spekjes, zilveruitjes en champignons. Voeg deze bereiding tegen het einde van de gaartijd toe, samen met kappertjes, sinaasappelrasp, het sap van een sinaasappel, gesneden olijfjes en een scheutje Cognac. Werk af met gesnipperde peterselie.

daube van rundsvlees

Daube van rundsvlees hebben wij voor het eerst ontdekt in het zuiden van Frankrijk in de streek van de Lozère. In een klein restaurantje waar het verschijnen van een toerist nog altijd de aandacht trekt van de lokale bezoekers, was het la patronne, een oma op leeftijd, die het gerecht klaarmaakte. Sindsdien maak ik het thuis. Het gerechtje heeft gelijkenissen met ons stoofvlees op z’n Vlaams, maar dan met een duidelijk zuid-Franse signatuur. En wat er ook zo leuk aan is, het smaakt écht vakantie- achtig! Maar dat is uiteraard vanwege de herinnering aan de eerste keer dat we het aten in Frankrijk.
runderstoofvlees knoflook spekjes zilveruitjes champignons kappertjes runderbouillon sinaasappelen olijven Cognac peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige

daube

van rundsvlees

ingrediënten - info ui rode wijn wortel tijm laurier peper uit de molen zout vloeiende bloem boter
Maak een koude marinade van ui, rode wijn, wortel, tijm, laurier, peper uit de molen en zout. Marineer het stoofvlees gedurende 1 uur. Dep het droog, bestuif met bloem en bak het bruin langs alle kanten. Laat de marinade even doorkoken en verminder het vuur dan naar een lage stand. Doe het vlees erbij en vul aan met runderbouillon. Laat minstens anderhalf tot twee uur sudderen tot het vlees gaar is. Sauteer ondertussen de looksnippers, spekjes, zilveruitjes en champignons. Voeg deze bereiding tegen het einde van de gaartijd toe, samen met kappertjes, sinaasappelrasp, het sap van een sinaasappel, gesneden olijfjes en een scheutje Cognac. Werk af met gesnipperde peterselie.
Daube van rundsvlees hebben wij voor het eerst ontdekt in het zuiden van Frankrijk in de streek van de Lozère. In een klein restaurantje waar het verschijnen van een toerist nog altijd de aandacht trekt van de lokale bezoekers, was het la patronne, een oma op leeftijd, die het gerecht klaarmaakte. Sindsdien maak ik het thuis. Het gerechtje heeft gelijkenissen met ons stoofvlees op z’n Vlaams, maar dan met een duidelijk zuid-Franse signatuur. En wat er ook zo leuk aan is, het smaakt écht vakantie-achtig! Maar dat is uiteraard vanwege de herinnering aan de eerste keer dat we het aten in Frankrijk.
Bereiding Ingrediënten
runderstoofvlees knoflook spekjes zilveruitjes champignons kappertjes runderbouillon sinaasappelen olijven Cognac peterselie
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige