tajine met konijn
en blauwe
bosbessen
Hak het konijn in stukken. Bestuif met
vloeiende bloem en bak de stukken rondom
bruin in een scheutje olijfolie. Laat even
uitdruipen en leg ze dan in de tajine.
Week rozijntjes in een kommetje brandy. Snijd
de ui in halve maantjes, plet de gepelde
knoflookteentjes. Snijd de wortelen en de
selder op schijfjes. Fruit ui, knoflook, wortel en
selder in een scheutje olijfolie tot de ui glazig is,
maar niet gekaramelliseerd.
Meng de groenten met het konijn en giet er het
kommetje brandy met rozijnen en een handvol
gedroogde abrikozen bij. Meng met een blik
hele tomaten. Vul de tajine aan met
gevogeltefond, tot halfweg de rand.
Voeg nu de kruiding toe van saffraan, kaneel,
paprikapoeder, komijn, gember, kurkuma,
korianderzaadjes en kruidnagel.
Laat de bereiding minstens 2 uur garen in een
afgedekte tajine. Meng daarna met een handvol
blauwe bosbessen en kerstomaatjes. Laat nog
een halfuurtje staan op lagere temperatuur.
Bereid ondertussen het couscousgraan zoals
aangegeven op de verpakking en frituur of bak
de krieltjes tot goudbruin.
Vaak maken tajinegerechten de
combinatie van zoete elementen met meer
kruidige ingrediënten. Bereidingen met
konijn lenen zich daartoe uitstekend.
Denk maar aan onze inlandse klassieker,
konijn met pruimen.
In dit gerecht wordt gekozen voor
gedroogde abrikozen en bosbessen,
samen met een heel assortiment van de
gebruikelijke couscouskruiden.
kaneel
paprikapoeder
komijn
gember
kurkuma
korianderzaadjes
kruidnagel
blauwe bosbessen
kerstomaatjes
couscousgraan
krieltjes
geschaafde
amandelen
verse koriander
platte peterselie
De afwerking gebeurt met geschaafde
amandelen, verse korianderblaadjes, platte
peterselie. Dien op met de couscous en de
krieltjes in aparte kommen, zodat de gasten
hun keuze kunnen maken van het bijgerecht.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
konijn
vloeiende bloem
olijfolie
rozijntjes
brandy
uien
knoflook
wortelen
selder
gedroogde abrikozen
blik hele tomaten
gevogeltefond
saffraan