Hak het konijn in stukken. Bestuif met vloeiende bloem en bak de stukken rondom bruin in een scheutje olijfolie. Laat even uitdruipen en leg ze dan in de tajine. Week rozijntjes in een kommetje brandy. Snijd de ui in halve maantjes, plet de gepelde knoflookteentjes. Snijd de wortelen en de selder op schijfjes. Fruit ui, knoflook, wortel en selder in een scheutje olijfolie tot de ui glazig is, maar niet gekaramelliseerd. Meng de groenten met het konijn en giet er het kommetje brandy met rozijnen en een handvol gedroogde abrikozen bij. Meng met een blik hele tomaten. Vul de tajine aan met gevogeltefond, tot halfweg de rand. Voeg nu de kruiding toe van saffraan, kaneel, paprikapoeder, komijn, gember, kurkuma, korianderzaadjes en kruidnagel. Laat de bereiding minstens 2 uur garen in een afgedekte tajine. Meng daarna met een handvol blauwe bosbessen en kerstomaatjes. Laat nog een halfuurtje staan op lagere temperatuur. Bereid ondertussen het couscousgraan zoals aangegeven op de verpakking en frituur of bak de krieltjes tot goudbruin.
ingrediënten - info konijn vloeiende bloem olijfolie rozijntjes brandy uien knoflook wortelen selder gedroogde abrikozen blik hele tomaten gevogeltefond saffraan

tajine met konijn en blauwe bosbessen

Vaak maken tajinegerechten de combinatie van zoete elementen met meer kruidige ingrediënten. Bereidingen met konijn lenen zich daartoe uitstekend. Denk maar aan onze inlandse klassieker, konijn met pruimen. In dit gerecht wordt gekozen voor gedroogde abrikozen en bosbessen, samen met een heel assortiment van de gebruikelijke couscouskruiden.
kaneel paprikapoeder komijn gember kurkuma korianderzaadjes kruidnagel blauwe bosbessen kerstomaatjes couscousgraan krieltjes geschaafde amandelen verse koriander platte peterselie
De afwerking gebeurt met geschaafde amandelen, verse korianderblaadjes, platte peterselie. Dien op met de couscous en de krieltjes in aparte kommen, zodat de gasten hun keuze kunnen maken van het bijgerecht.
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

tajine met konijn

en blauwe

bosbessen

Hak het konijn in stukken. Bestuif met vloeiende bloem en bak de stukken rondom bruin in een scheutje olijfolie. Laat even uitdruipen en leg ze dan in de tajine. Week rozijntjes in een kommetje brandy. Snijd de ui in halve maantjes, plet de gepelde knoflookteentjes. Snijd de wortelen en de selder op schijfjes. Fruit ui, knoflook, wortel en selder in een scheutje olijfolie tot de ui glazig is, maar niet gekaramelliseerd. Meng de groenten met het konijn en giet er het kommetje brandy met rozijnen en een handvol gedroogde abrikozen bij. Meng met een blik hele tomaten. Vul de tajine aan met gevogeltefond, tot halfweg de rand. Voeg nu de kruiding toe van saffraan, kaneel, paprikapoeder, komijn, gember, kurkuma, korianderzaadjes en kruidnagel. Laat de bereiding minstens 2 uur garen in een afgedekte tajine. Meng daarna met een handvol blauwe bosbessen en kerstomaatjes. Laat nog een halfuurtje staan op lagere temperatuur. Bereid ondertussen het couscousgraan zoals aangegeven op de verpakking en frituur of bak de krieltjes tot goudbruin.
ingrediënten - info konijn vloeiende bloem olijfolie rozijntjes brandy uien knoflook wortelen selder gedroogde abrikozen blik hele tomaten gevogeltefond saffraan
Vaak maken tajinegerechten de combinatie van zoete elementen met meer kruidige ingrediënten. Bereidingen met konijn lenen zich daartoe uitstekend. Denk maar aan onze inlandse klassieker, konijn met pruimen. In dit gerecht wordt gekozen voor gedroogde abrikozen en bosbessen, samen met een heel assortiment van de gebruikelijke couscouskruiden.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
kaneel paprikapoeder komijn gember kurkuma korianderzaadjes kruidnagel blauwe bosbessen kerstomaatjes couscousgraan krieltjes geschaafde amandelen verse koriander platte peterselie
De afwerking gebeurt met geschaafde amandelen, verse korianderblaadjes, platte peterselie. Dien op met de couscous en de krieltjes in aparte kommen, zodat de gasten hun keuze kunnen maken van het bijgerecht.
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid