lamstajine met honing en verse perziken

lamstajine met honing en verse perziken

Couscous is grof gemalen harde tarwe. Het gelijkt op bulgur, onder andere gekend uit de Turkse keuken. Het verschil is dat voor de productie van bulgur, de graankorrels vooraf gestoomd worden, gedroogd en dan pas gemalen. Couscouskruiden geven aan deze tajine de nodige diepgang. Je kan de mengeling kant-en-klaar kopen, dikwijls onder de benaming ras-el-hanout. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Wat kan erin: koriander, uipoeder, gember, cayennepeper, nootmuskaat, paprika, zwarte peper, komijnpoeder.
paprika’s sinaasappel tomaten couscouskruiden saffraan honing kaneel verse perziken bladpeterselie couscousgraan
Bestuif de stukken lamsschouder met bloem, kruid met peper en zout en schroei dicht in een hete pan met olijfolie. In de tajine: uien in halve maantjes gesneden, een halve bol gepelde en versneden knoflookteentjes, grof gesneden courgette, aubergine en paprika’s in ringen gesneden. Voeg de lamsfond, een scheutje appelsiensap, tomaten, couscouskruiden, saffraan, honing en kaneel toe. Laat 3 uur sudderen in een gesloten tajine. Voeg een half uur voor het einde de gevierendeelde verse perziken toe. Werk af met bladpeterselie en sinaasrasp. Dien op met gewelde couscousgranen.
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
lamsschouder lamsfond peper en zout olijfolie ui knoflook courgettes aubergines

lamstajine

met honing

en verse perziken

Couscous is grof gemalen harde tarwe. Het gelijkt op bulgur, onder andere gekend uit de Turkse keuken. Het verschil is dat voor de productie van bulgur, de graankorrels vooraf gestoomd worden, gedroogd en dan pas gemalen. Couscouskruiden geven aan deze tajine de nodige diepgang. Je kan de mengeling kant- en-klaar kopen, dikwijls onder de benaming ras-el-hanout. Maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Wat kan erin: koriander, uipoeder, gember, cayennepeper, nootmuskaat, paprika, zwarte peper, komijnpoeder.
paprika’s sinaasappel tomaten couscouskruiden saffraan honing kaneel verse perziken bladpeterselie couscousgraan
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 perziken  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lamsvlees
selectie:
meer recepten met lamsschouder :
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
Bestuif de stukken lamsschouder met bloem, kruid met peper en zout en schroei dicht in een hete pan met olijfolie. In de tajine: uien in halve maantjes gesneden, een halve bol gepelde en versneden knoflookteentjes, grof gesneden courgette, aubergine en paprika’s in ringen gesneden. Voeg de lamsfond, een scheutje appelsiensap, tomaten, couscouskruiden, saffraan, honing en kaneel toe. Laat 3 uur sudderen in een gesloten tajine. Voeg een half uur voor het einde de gevierendeelde verse perziken toe. Werk af met bladpeterselie en sinaasrasp. Dien op met gewelde couscousgranen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
lamsschouder lamsfond peper en zout olijfolie ui knoflook courgettes aubergines