bliny met zure room en kaviaar
Boekweitpannenkoekjes: 3 tl droge gist 3 el suiker 5 dl lauwe melk 25 g zachte boter 300 g boekweitmeel 200 g tarwemeel
De bliny-pannenkoekjes: laat gist en 2 el suiker in 1 dl lauw water in volume verdubbelen. Roer 2,5 dl melk met 1 el suiker en de boter door het gistmengsel. Voeg boekweitmeel toe. Meng gedurende 10 minuten en laat dan 30 minuten rijzen. Meng 2,5 dl melk, tarwebloem, eigeel, zout en zure room onder het deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het deeg. Bak het deeg in een koekenpan zoals gewone pannenkoekjes. Dien op met kaviaar, zure room en citroenschijfjes.

bliny met zure room en kaviaar

De duurste kaviaar ter wereld en waarschijnlijk het duurste voedsel tout court, is Oostenrijkse kaviaar. Die kost 36.000 Euro voor één theelepeltje. Niet direct binnen jouw budget? Probeer dan de Belgische kaviaar. Ook niet gratis, maar toch een aanrader voor de feestdagen. En behoorlijk exclusief, want er wordt per jaar maar 5 ton van geproduceerd. Ooit was Rusland de onbetwiste kampioen van de kaviaarproductie. Maar dat gaat bergaf vanwege de vervuiling van de wateren waarin de steur leeft. Toch zorgt die regio nog samen met Iran voor een goeie 80% van het aanbod.
2 eieren gesplitst zout 175 g zure room Andere: bakboter kaviaar zure room citroenschijfjes
Creatief Koken de              passie kookvurige

bliny met zure room

en kaviaar

Boekweit- pannenkoekjes: 3 tl droge gist 3 el suiker 5 dl lauwe melk 25 g zachte boter 300 g boekweitmeel 200 g tarwemeel
De duurste kaviaar ter wereld en waarschijnlijk het duurste voedsel tout court, is Oostenrijkse kaviaar. Die kost 36.000 Euro voor één theelepeltje. Niet direct binnen jouw budget? Probeer dan de Belgische kaviaar. Ook niet gratis, maar toch een aanrader voor de feestdagen. En behoorlijk exclusief, want er wordt per jaar maar 5 ton van geproduceerd. Ooit was Rusland de onbetwiste kampioen van de kaviaarproductie. Maar dat gaat bergaf vanwege de vervuiling van de wateren waarin de steur leeft. Toch zorgt die regio nog samen met Iran voor een goeie 80% van het aanbod.
De bliny-pannenkoekjes: laat gist en 2 el suiker in 1 dl lauw water in volume verdubbelen. Roer 2,5 dl melk met 1 el suiker en de boter door het gistmengsel. Voeg boekweitmeel toe. Meng gedurende 10 minuten en laat dan 30 minuten rijzen. Meng 2,5 dl melk, tarwebloem, eigeel, zout en zure room onder het deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het deeg. Bak het deeg in een koekenpan zoals gewone pannenkoekjes. Dien op met kaviaar, zure room en citroenschijfjes.
Bereiding Ingrediënten
2 eieren gesplitst zout 175 g zure room Andere: bakboter kaviaar zure room citroenschijfjes
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige