Boekweitpannenkoekjes:
3 tl droge gist
3 el suiker
5 dl lauwe melk
25 g zachte boter
300 g boekweitmeel
200 g tarwemeel
De bliny-pannenkoekjes: laat gist en 2 el suiker in 1 dl lauw
water in volume verdubbelen. Roer 2,5 dl melk met 1 el
suiker en de boter door het gistmengsel.
Voeg boekweitmeel toe. Meng gedurende 10 minuten en laat
dan 30 minuten rijzen. Meng 2,5 dl melk, tarwebloem, eigeel,
zout en zure room onder het deeg.
Laat 1 uur afgedekt rijzen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze
onder het deeg. Bak het deeg in een koekenpan zoals
gewone pannenkoekjes.
Dien op met kaviaar, zure room en citroenschijfjes.
bliny met zure room en kaviaar
De duurste kaviaar ter wereld en waarschijnlijk het
duurste voedsel tout court, is Oostenrijkse kaviaar. Die
kost 36.000 Euro voor één theelepeltje.
Niet direct binnen jouw budget? Probeer dan de Belgische
kaviaar. Ook niet gratis, maar toch een aanrader voor de
feestdagen. En behoorlijk exclusief, want er wordt per jaar
maar 5 ton van geproduceerd.
Ooit was Rusland de onbetwiste kampioen van de
kaviaarproductie. Maar dat gaat bergaf vanwege de
vervuiling van de wateren waarin de steur leeft.
Toch zorgt die regio nog samen met Iran voor een goeie
80% van het aanbod.
2 eieren gesplitst
zout
175 g zure room
Andere:
bakboter
kaviaar
zure room
citroenschijfjes