bliny met zure room en kaviaar
De bliny-pannenkoekjes: laat gist en 2 el suiker in 1 dl lauw water in volume verdubbelen. Roer 2,5 dl melk met 1 el suiker en de boter door het gistmengsel. Voeg boekweitmeel toe. Meng gedurende 10 minuten en laat dan 30 minuten rijzen. Meng 2,5 dl melk, tarwebloem, eigeel, zout en zure room onder het deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het deeg. Bak het deeg in een koekenpan zoals gewone pannenkoekjes. Dien op met kaviaar, zure room en citroenschijfjes.

bliny met zure room en kaviaar

De duurste kaviaar ter wereld en waarschijnlijk het duurste voedsel tout court, is Oostenrijkse kaviaar. Die kost 36.000 Euro voor één theelepeltje. Niet direct binnen jouw budget? Probeer dan de Belgische kaviaar. Ook niet gratis, maar toch een aanrader voor de feestdagen. En behoorlijk exclusief, want er wordt per jaar maar 5 ton van geproduceerd. Ooit was Rusland de onbetwiste kampioen van de kaviaarproductie. Maar dat gaat bergaf vanwege de vervuiling van de wateren waarin de steur leeft. Toch zorgt die regio nog samen met Iran voor een goeie 80% van het aanbod.
2 eieren gesplitst zout 175 g zure room Andere: bakboter kaviaar zure room citroenschijfjes
Boekweit- pannenkoekjes: 3 tl droge gist 3 el suiker 5 dl lauwe melk 25 g zachte boter 300 g boekweitmeel 200 g tarwemeel
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print

bliny met zure room

en kaviaar

De duurste kaviaar ter wereld en waarschijnlijk het duurste voedsel tout court, is Oostenrijkse kaviaar. Die kost 36.000 Euro voor één theelepeltje. Niet direct binnen jouw budget? Probeer dan de Belgische kaviaar. Ook niet gratis, maar toch een aanrader voor de feestdagen. En behoorlijk exclusief, want er wordt per jaar maar 5 ton van geproduceerd. Ooit was Rusland de onbetwiste kampioen van de kaviaarproductie. Maar dat gaat bergaf vanwege de vervuiling van de wateren waarin de steur leeft. Toch zorgt die regio nog samen met Iran voor een goeie 80% van het aanbod.
De bliny-pannenkoekjes: laat gist en 2 el suiker in 1 dl lauw water in volume verdubbelen. Roer 2,5 dl melk met 1 el suiker en de boter door het gistmengsel. Voeg boekweitmeel toe. Meng gedurende 10 minuten en laat dan 30 minuten rijzen. Meng 2,5 dl melk, tarwebloem, eigeel, zout en zure room onder het deeg. Laat 1 uur afgedekt rijzen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het deeg. Bak het deeg in een koekenpan zoals gewone pannenkoekjes. Dien op met kaviaar, zure room en citroenschijfjes.
2 eieren gesplitst zout 175 g zure room Andere: bakboter kaviaar zure room citroenschijfjes
Boekweit- pannenkoekjes: 3 tl droge gist 3 el suiker 5 dl lauwe melk 25 g zachte boter 300 g boekweitmeel 200 g tarwemeel
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige