bœuf bourguignon
Snijd het spek (bijvoorbeeld petit salé) in grote dobbelstenen. Pel de kleine uien. Schil en snijd de pastinaak, wortelen en raapjes in grove stukken. Snijd het gepelde knoflook in plakjes. Bak het spek aan. Bestuif de stukken stoofvlees met bloem en schroei ze dicht. Voeg nu het spek en de groenten samen met het stoofvlees in de slowcooker. Voeg verse tijm en rozemarijn toe en bedek met een paar draaien uit de pepermolen. Geen zout toevoegen.

bœuf bourguignon

Boeuf bourguignon is een creatie van Auguste Escoffier. Serieuse adelbrieven dus voor gerecht dat zowel opgediend wordt zowel tijdens een zondags familie- etentje, als in gerenomeerde sterrenrestaurants.
Zet het onder met kalfsfond en rode wijn. Doe er een flinke scheut cognac bij. Zet het toestel op de hoge stand en laat langzaam garen gedurende 5 (vijf) uur. Het kan ook in een kasserolle in de oven. Zet die op 90°C en controleer regelmatig de garing. Reken op dezelfde gaartijd. Werk af met gehakte peterselie.
stoofvlees rund olijfolie tijm rozemarijn peper uit de molen kalfsfond rode wijn cognac peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
gezouten spek uien pastinaak wortelen raapjes knoflook vloeiende bloem

bœuf bourguignon

Snijd het spek (bijvoorbeeld petit salé) in grote dobbelstenen. Pel de kleine uien. Schil en snijd de pastinaak, wortelen en raapjes in grove stukken. Snijd het gepelde knoflook in plakjes. Bak het spek aan. Bestuif de stukken stoofvlees met bloem en schroei ze dicht. Voeg nu het spek en de groenten samen met het stoofvlees in de slowcooker. Voeg verse tijm en rozemarijn toe en bedek met een paar draaien uit de pepermolen. Geen zout toevoegen.
Boeuf bourguignon is een creatie van Auguste Escoffier. Serieuse adelbrieven dus voor gerecht dat zowel opgediend wordt zowel tijdens een zondags familie-etentje, als in gerenomeerde sterrenrestaurants.
Zet het onder met kalfsfond en rode wijn. Doe er een flinke scheut cognac bij. Zet het toestel op de hoge stand en laat langzaam garen gedurende 5 (vijf) uur. Het kan ook in een kasserolle in de oven. Zet die op 90°C en controleer regelmatig de garing. Reken op dezelfde gaartijd. Werk af met gehakte peterselie.
stoofvlees rund olijfolie tijm rozemarijn peper uit de molen kalfsfond rode wijn cognac peterselie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rapen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
gezouten spek uien pastinaak wortelen raapjes knoflook vloeiende bloem