axoa met kalfsvlees
Pel en snipper uien en knoflook. Haal het zaad uit rode paprika’s. Snijd het vruchtvlees in een fijne brunoise. Verhit olijfolie in een pan, draai het vuur laag en smoor de groentemengeling een paar minuten. Snijd het vlees intussen in kleine dobbelstenen. Je mag het zelfs zo fijn snijden dat het wel gehakt lijkt. Daarom ook wordt het niet dichtgeschroeid voor het in de stoofpot gaat.

axoa de veau - axoa met kalfsvlees

Axoa van kalfsvlees is een typisch gerecht uit Frans Baskenland. De hoofdrol erin wordt gespeeld door piment d’Espelette, een streekproduct. Dat is op zich al zo ‘spicy’ dat het niet nodig is om er peper, cayennepeper of andere specerijen aan toe te voegen als smaakmakers. Axoa wordt traditioneel met kalfsvlees bereid, maar er zijn varianten met andere vleessoorten zoals varken of lam.
Doe het vlees in de pan samen met een kruidentuiltje van laurier, tijm en peterselie. Voeg witte wijn en kalfsfond toe. Breng op smaak met zout en piment d’Espelette. Laat half afgedekt ongeveer een uur stoven. Werk op het bord af met plukjes peterselie en dien op met gekookte aardappelen.
tijm peterselie witte wijn kalfsfond zout piment d’Espelette
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
ui knoflook rode paprika’s olijfolie kalfsvlees laurier

axoa de veau

axoa met kalfsvlees

Pel en snipper uien en knoflook. Haal het zaad uit rode paprika’s. Snijd het vruchtvlees in een fijne brunoise. Verhit olijfolie in een pan, draai het vuur laag en smoor de groentemengeling een paar minuten. Snijd het vlees intussen in kleine dobbelstenen. Je mag het zelfs zo fijn snijden dat het wel gehakt lijkt. Daarom ook wordt het niet dichtgeschroeid voor het in de stoofpot gaat.
Axoa van kalfsvlees is een typisch gerecht uit Frans Baskenland. De hoofdrol erin wordt gespeeld door piment d’Espelette, een streekproduct. Dat is op zich al zo ‘spicy’ dat het niet nodig is om er peper, cayennepeper of andere specerijen aan toe te voegen als smaakmakers. Axoa wordt traditioneel met kalfsvlees bereid, maar er zijn varianten met andere vleessoorten zoals varken of lam.
Doe het vlees in de pan samen met een kruidentuiltje van laurier, tijm en peterselie. Voeg witte wijn en kalfsfond toe. Breng op smaak met zout en piment d’Espelette. Laat half afgedekt ongeveer een uur stoven. Werk op het bord af met plukjes peterselie en dien op met gekookte aardappelen.
tijm peterselie witte wijn kalfsfond zout piment d’Espelette
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
ui knoflook rode paprika’s olijfolie kalfsvlees laurier