mitraillette
Een vast recept is er niet voor deze snack. Hier
een poging om een iets gezondere versie te
maken door een evenwichtiger keuze van
ingrediënten.
Snijd het stokbrood in twee en dan
doormidden, maar niet helemaal. Laat beide
helften aan mekaar vastzitten. Bak de frietjes
en de rundsburger. Kook de eieren 10 minuten,
koel ze af, haal uit de pel en snijd ze in 4
schijfjes.
Was de gemengde sla, snijd de tomaat in
schijven. Maak cocktailsaus met mayonaise,
ketchup en een scheutje whisky. Snijd een ui in
halve maantjes en bak deze in een beetje boter
tot ze goed gekarameliseerd zijn (bruin van
kleur, maar niet verkoold uiteraard).
Plooi het broodje open, beleg
achtereenvolgens met sla, gebakken ui,
tomaten en ei. Leg daarop de in repen
gesneden burger, een flinke portie frietjes en
werk af met uitbundig veel cocktailsaus.
Vergeet het avondeten.
gemengde sla
tomaat
mayonaise
ketchup
whisky
frietjes
Deze Belgisch snack is ontstaan in Brussel.
Vooral populair in het Franstalige
landsgedeelte, maar ook de Vlaamse
frituren hebben het steeds vaker in het
aanbod.
Stokbrood en friet zijn de twee vaste en
kenmerkende ingrediënten. De rest is een
mengelmoes van wat de snackbar in huis
heeft. Het gerechtje is verwant aan het
Nederlandse kapsalon.
stokbrood
hamburger 100%
rund
ui
boter
eieren
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht: