Foto: Wikimedia

mitraillette

Een vast recept is er niet voor deze snack. Hier een poging om een iets gezondere versie te maken door een evenwichtiger keuze van ingrediënten. Snijd het stokbrood in twee en dan doormidden, maar niet helemaal. Laat beide helften aan mekaar vastzitten. Bak de frietjes en de rundsburger. Kook de eieren 10 minuten, koel ze af, haal uit de pel en snijd ze in 4 schijfjes. Was de gemengde sla, snijd de tomaat in schijven. Maak cocktailsaus met mayonaise, ketchup en een scheutje whisky. Snijd een ui in halve maantjes en bak deze in een beetje boter tot ze goed gekarameliseerd zijn (bruin van kleur, maar niet verkoold uiteraard). Plooi het broodje open, beleg achtereenvolgens met sla, gebakken ui, tomaten en ei. Leg daarop de in repen gesneden burger, een flinke portie frietjes en werk af met uitbundig veel cocktailsaus. Vergeet het avondeten.
Deze Belgisch snack is ontstaan in Brussel. Vooral populair in het Franstalige landsgedeelte, maar ook de Vlaamse frituren hebben het steeds vaker in het aanbod. Stokbrood en friet zijn de twee vaste en kenmerkende ingrediënten. De rest is een mengelmoes van wat de snackbar in huis heeft. Het gerechtje is verwant aan het Nederlandse kapsalon.
de              passie Creatief Koken kookvurige
gemengde sla tomaat mayonaise ketchup whisky frietjes
Brussel
stokbrood hamburger 100% rund ui boter eieren
print

mitraillette

Een vast recept is er niet voor deze snack. Hier een poging om een iets gezondere versie te maken door een evenwichtiger keuze van ingrediënten. Snijd het stokbrood in twee en dan doormidden, maar niet helemaal. Laat beide helften aan mekaar vastzitten. Bak de frietjes en de rundsburger. Kook de eieren 10 minuten, koel ze af, haal uit de pel en snijd ze in 4 schijfjes. Was de gemengde sla, snijd de tomaat in schijven. Maak cocktailsaus met mayonaise, ketchup en een scheutje whisky. Snijd een ui in halve maantjes en bak deze in een beetje boter tot ze goed gekarameliseerd zijn (bruin van kleur, maar niet verkoold uiteraard). Plooi het broodje open, beleg achtereenvolgens met sla, gebakken ui, tomaten en ei. Leg daarop de in repen gesneden burger, een flinke portie frietjes en werk af met uitbundig veel cocktailsaus. Vergeet het avondeten.
Foto: Wikimedia
gemengde sla tomaat mayonaise ketchup whisky frietjes
Deze Belgisch snack is ontstaan in Brussel. Vooral populair in het Franstalige landsgedeelte, maar ook de Vlaamse frituren hebben het steeds vaker in het aanbod. Stokbrood en friet zijn de twee vaste en kenmerkende ingrediënten. De rest is een mengelmoes van wat de snackbar in huis heeft. Het gerechtje is verwant aan het Nederlandse kapsalon.
stokbrood hamburger 100% rund ui boter eieren
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
print recept print print print recept recept
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht:
de              passie Creatief Koken kookvurige