Lokerse
paardenworst
Doorprik de paardenworsten en leg ze 10
minuten in water tegen het kookpunt. Droog af
en bak ze kort aan in een pan met wat boter.
Fruit in halve maantjes gesneden ui glazig in
dezelfde pan. Voeg geplet knoflook toe,
fijngesneden selder en laat een paar minuten
stoven. Roer er tomatenpuree, leg er de
worsten en het kruidentuiltje bij en overgiet
met water tot alles onder staat.
Breng op smaak met peper en zout. Laat onder
halfgesloten deksel 1 ½ uur stoven. Laat
afkoelen en zet de pan een nachtje in de
koelkast.
Ontvet de pan en warm de bereiding op zacht
vuur op. Bind de saus indien gewenst. Serveer
met brood of een aardappelbereiding naar
keuze.
Vele oude streekgerechten zijn ontstaan uit
armoede. Zo ook de paardenworsten. Het
vlees kwam van oude versleten paarden
van boerderijen, de Antwerpse haven en
steenkoolmijnen. Het product was zowel
goedkoop als voedzaam.
paardenworsten
uien
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: