Lokerse paardenworst

Doorprik de paardenworsten en leg ze 10 minuten in water tegen het kookpunt. Droog af en bak ze kort aan in een pan met wat boter. Fruit in halve maantjes gesneden ui glazig in dezelfde pan. Voeg geplet knoflook toe, fijngesneden selder en laat een paar minuten stoven. Roer er tomatenpuree, leg er de worsten en het kruidentuiltje bij en overgiet met water tot alles onder staat. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder halfgesloten deksel 1 ½ uur stoven. Laat afkoelen en zet de pan een nachtje in de koelkast. Ontvet de pan en warm de bereiding op zacht vuur op. Bind de saus indien gewenst. Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.
Vele oude streekgerechten zijn ontstaan uit armoede. Zo ook de paardenworsten. Het vlees kwam van oude versleten paarden van boerderijen, de Antwerpse haven en steenkoolmijnen. Het product was zowel goedkoop als voedzaam.
de              passie Creatief Koken kookvurige
bleekselder boter tomatenpuree kruidentuiltje peper en zout
Oost-Vlaanderen
paardenworsten uien knoflook
print

Lokerse

paardenworst

Doorprik de paardenworsten en leg ze 10 minuten in water tegen het kookpunt. Droog af en bak ze kort aan in een pan met wat boter. Fruit in halve maantjes gesneden ui glazig in dezelfde pan. Voeg geplet knoflook toe, fijngesneden selder en laat een paar minuten stoven. Roer er tomatenpuree, leg er de worsten en het kruidentuiltje bij en overgiet met water tot alles onder staat. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder halfgesloten deksel 1 ½ uur stoven. Laat afkoelen en zet de pan een nachtje in de koelkast. Ontvet de pan en warm de bereiding op zacht vuur op. Bind de saus indien gewenst. Serveer met brood of een aardappelbereiding naar keuze.
bleekselder boter tomatenpuree kruidentuiltje peper en zout
Vele oude streekgerechten zijn ontstaan uit armoede. Zo ook de paardenworsten. Het vlees kwam van oude versleten paarden van boerderijen, de Antwerpse haven en steenkoolmijnen. Het product was zowel goedkoop als voedzaam.
paardenworsten uien knoflook
INGREDIËNTEN INFO @ RECEPT BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
print recept print print print recept recept
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige