Dendermondse
paardenworsten
Prik de worst in. Stoof ze aan in boter en laat
mooi bruin worden. Snij de uien in halve
maantjes, plet een paar knoflookteentjes. Voeg
bij de paardenworstjes en laat even
meestoven.
Strooi 2 eetlepels bloem over de
paardenworstjes en roer alles onder elkaar.
Blus met het bier, tot alles onderstaat, voeg er
de laurierblaadjes en het kruidentuiltje aan toe.
Kruid met zwarte peper, een snuifje komijn en
zout. Laat op een zacht vuurtje zo'n 25 minuten
sudderen onder deksel.
Bind eventueel de saus en werk af met plukjes
kervel. Dien op met frietjes en een
streekbiertje.
kervel
komijn
bruin tafelbier
bloem
boter
peper uit de molen
zout
De Dendermondenaren maken hun
paardenworsten op een geheel eigen
manier klaar. Hierdoor onderscheiden de
Dendermondse paardenworsten zich van
bereidingen in andere steden zoals
bijvoorbeeld Lokeren.
paardenworst
uien
knoflook
laurier
kruidentuiltje
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht: