Dendermondse paardenworsten
ingrediënten - info
paardenworst
uien
knoflook
laurier
kruidentuiltje
Prik de worst in. Stoof ze aan in boter en laat mooi bruin
worden. Snij de uien in halve maantjes, plet een paar
knoflookteentjes. Voeg bij de paardenworstjes en laat even
meestoven.
Strooi 2 eetlepels bloem over de paardenworstjes en roer alles
onder elkaar. Blus met het bier, tot alles onderstaat, voeg er de
laurierblaadjes en het kruidentuiltje aan toe. Kruid met zwarte
peper, een snuifje komijn en zout. Laat op een zacht vuurtje
zo'n 25 minuten sudderen onder deksel.
Bind eventueel de saus en werk af met plukjes kervel. Dien op
met frietjes en een streekbiertje.
De Dendermondenaren maken hun paardenworsten op
een geheel eigen manier klaar. Hierdoor onderscheiden de
Dendermondse paardenworsten zich van bereidingen in
andere steden zoals bijvoorbeeld Lokeren.
Foto: Wikimedia
kervel
komijn
bruin tafelbier
bloem
boter
peper uit de molen
zout