oesters Rockefeller

oesters Rockefeller

Open de oesters en snijd ze los. Laat ze liggen in hun onderste schelp. Giet het vocht af. Doe een knoflookteentje, een handvol spinazie, verse geritste dragon, peterselie zonder steel en een sjalotje in een keukenmachine. Hak fijn. Meng deze mix met vooraf klaargemaakte kruidenboter op kamertemperatuur en met fijn gemalen broodkruim. Bevochtig met een borrelglaasje pastis, bijvoorbeeld Ricard of Pernod en een paar druppels tabasco. Meng er tot slot een paar eetlepels Parmezaan onder en zorg dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn in de boterpasta. Verwarm de oven voor op 220˚C. Schep een eetlepel boterpasta op de oesters en druk goed aan. Strooi er wat fijn gemalen Parmezaan over. Leg de oesterschelpen op een rooster en zorg ervoor dat ze goed horizontaal blijven liggen, opdat de boter er niet uitloopt in de oven. Schuif het rooster in de hete oven en laat zes tot acht minuten grillen tot de boter bruist en de kaas begint te kleuren. Geef je dit aan je gasten als voorgerecht, bedek dan de bodem van de borden met een laag grof zeezout. Druk er een zestal warme oesters in en werk af met gehakte peterselie en citroenschijfjes. Serveer onmiddellijk met brood erbij.
knoflook sjalotje tabasco Ricard parmezaan peper en zout citroen
Het oorspronkelijke recept komt uit ‘Antoine’s restaurant’ in New Orleans. Dat bestaat sinds 1840. Het recept werd gecreëerd door Antoine Alciatore, de oprichter van het restaurant, dat tot vandaag in handen is gebleven van dezelfde familie. Deze oesters kregen de naam van de in die periode rijkste man van Amerika, John D. Rockefeller. De juiste bereiding en ingrediënten zijn nog steeds een goed bewaard geheim. Met als gevolg dat er op het internet tientallen varianten circuleren van hobbykoks zoals ik, die er een eigen versie van maken. Wie echter het origineel wil proeven, kan dat bestellen in Antoine’s restaurant voor 15 Dollar (zoveel jaar geleden natuurlijk…).
Creatief Koken de              passie kookvurige
oesters kruidenboter dragon peterselie spinazie broodkruim
print

oesters Rockefeller

knoflook sjalotje tabasco Ricard parmezaan peper en zout citroen
Het oorspronkelijke recept komt uit ‘Antoine’s restaurant’ in New Orleans. Dat bestaat sinds 1840. Het recept werd gecreëerd door Antoine Alciatore, de oprichter van het restaurant, dat tot vandaag in handen is gebleven van dezelfde familie. Deze oesters kregen de naam van de in die periode rijkste man van Amerika, John D. Rockefeller. De juiste bereiding en ingrediënten zijn nog steeds een goed bewaard geheim. Met als gevolg dat er op het internet tientallen varianten circuleren van hobbykoks zoals ik, die er een eigen versie van maken. Wie echter het origineel wil proeven, kan dat bestellen in Antoine’s restaurant voor 15 Dollar (zoveel jaar geleden natuurlijk…).
de              passie Creatief Koken kookvurige
oesters kruidenboter dragon peterselie spinazie broodkruim
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
Open de oesters en snijd ze los. Laat ze liggen in hun onderste schelp. Giet het vocht af. Doe een knoflookteentje, een handvol spinazie, verse geritste dragon, peterselie zonder steel en een sjalotje in een keukenmachine. Hak fijn. Meng deze mix met vooraf klaargemaakte kruidenboter op kamertemperatuur en met fijn gemalen broodkruim. Bevochtig met een borrelglaasje pastis, bijvoorbeeld Ricard of Pernod en een paar druppels tabasco. Meng er tot slot een paar eetlepels Parmezaan onder en zorg dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn in de boterpasta. Verwarm de oven voor op 220˚C. Schep een eetlepel boterpasta op de oesters en druk goed aan. Strooi er wat fijn gemalen Parmezaan over. Leg de oesterschelpen op een rooster en zorg ervoor dat ze goed horizontaal blijven liggen, opdat de boter er niet uitloopt in de oven. Schuif het rooster in de hete oven en laat zes tot acht minuten grillen tot de boter bruist en de kaas begint te kleuren. Geef je dit aan je gasten als voorgerecht, bedek dan de bodem van de borden met een laag grof zeezout. Druk er een zestal warme oesters in en werk af met gehakte peterselie en citroenschijfjes. Serveer onmiddellijk met brood erbij.
oesters  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
selectie: