ananassorbet
 
 
 
  Maak suikersiroop: voor 300 cc meng je 275 cc 
  water en 200 gr kristalsuiker. Los de suiker al 
  roerende op, op laag vuur. Als de substantie 
  helder geworden is, laat dan nog één minuut 
  doorkoken. Laat volledig afkoelen voor het 
  gebruik. 
  Pureer de ananas met de suikersiroop en 
  citroensap. 
  Klop het eiwit stijf en spatel het door het 
  mengsel. Voeg water toe. Giet de bereiding in 
  de ijsmachine en zet op de sorbetstand. 
  Dien op in een ijscoupe, eventueel met een 
  glaasje citroenjenever als smaakverfrisser voor 
  de hoofdschotel in een meergangenmenu.
 
 
  1 el citroensap
  1 eiwit
  1 dl koud water
 
 
 
 
 
  
 
 
  225 gr verse ananas
  300 cc suikersiroop
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten van zoete bereidingen: