ananassorbet
Maak suikersiroop: voor 300 cc meng je 275 cc
water en 200 gr kristalsuiker. Los de suiker al
roerende op, op laag vuur. Als de substantie
helder geworden is, laat dan nog één minuut
doorkoken. Laat volledig afkoelen voor het
gebruik.
Pureer de ananas met de suikersiroop en
citroensap.
Klop het eiwit stijf en spatel het door het
mengsel. Voeg water toe. Giet de bereiding in
de ijsmachine en zet op de sorbetstand.
Dien op in een ijscoupe, eventueel met een
glaasje citroenjenever als smaakverfrisser voor
de hoofdschotel in een meergangenmenu.
225 gr verse ananas
300 cc suikersiroop
1 el citroensap
1 eiwit
1 dl koud water
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.