bison
met aardpeer
en champignons
Saus: maak een lichte roux en leng aan met
wildfond, scheutjes Madeira en een lepeltje
tomatenpuree.
Champignons: fruit geplet knoflook en een
gesnipperd sjalotje kort in wat olijfolie. Voeg
gesneden champignons, geritste verse tijm en
gehakte peterselie toe. Kruid met peper en
zout. Doe de bereiding in individuele
ovenschaaltjes en zet een kwartiertje in een
voorverwarmde oven op 185°C.
Was de aardperen en snijd de knobbels weg,
zodat ze min of meer op aardappelen gelijken.
Breng aan de kook en giet ze af na een paar
minuten. Bij een te lange kooktijd heb je het
risico dat ze uiteen vallen. Laat even afkoelen
en snijd ze in grote stukken. Bak ze in wat
boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Schroei de bison medaillons langs beide
zijden dicht en laat ze verder garen tot de
gewenste cuisson op een middelhoog vuur.
champignons
knoflook
sjalotjes
verse tijm
peterselie
peper & zout
aardperen
bison medaillons