gevulde krab
met gebakken
avocado’s
Stoof gesnipperde sjalotjes aan met geplet
knoflook. Laat afkoelen. Maak hardgekookte
eieren, laat afkoelen en hak ze in grove
stukken. Meng met de afgekoelde sjalot- en
knoflookbereiding.
Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Scheid het
vlees uit de scharen van de rest. Meng dit
laatste met de vorige bereiding. Kruid met
peper, zout en cayennepeper.
Maak een liaison. Meng 25 cl room met 2
geklutste eidooiers, een scheutje witte wijn en
een scheutje visbouillon.
Vul ovenschaaltjes met de krabbereiding,
overgiet met de liaison en leg bovenop het
vlees uit de krabscharen.
Zet de krabschaaltjes 20 minuten in een
voorverwarmde oven op 185°C.
Halveer onrijpe avocado’s, verwijder de schil en
de pit. Snijd het vruchtvlees in halve centimeter
dikke schijfjes en bak ze goudbruin in olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Kuis de gemengde sla en frituur platte
peterselie in een pan, besproeid met een
beetje olijfolie.
Breek de schaal en pocheer voorgekookte
krabscharen kort in warme visbouillon.
Op het bord: een schaaltje krab uit de oven
met daarop wat gefrituurde platte peterselie.
Daarnaast een hoopje sla, een schijfje citroen,
twee gepocheerde krabbenpoten.
Variant: je kan de inhoud van het
ovenschaaltje ook in lege krabbenschalen
opdienen om er echt ‘gevulde krab’ van te
maken.
witte wijn
onrijpe avocado’s
gemengde sla
platte peterselie
visbouillon
bakmiddel
olijfolie
cayennepeper
peper & zout