chocoladetruffels
Breng de room aan de kook en voeg de boter
toe. Verlaag het vuur en laat al roerend blokjes
chocolade smelten in de boterroom. Voeg af het
vuur een paar soeplepels fijngemalen
hazelnoten toe en meng goed. Nu kan indien
gewenst, een scheut Grand Marnier
toegevoegd worden, maar het hoeft niet.
Giet de ganache in een glazen kom, laat
afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur en zet
de kom dan weg in de koelkast tot de inhoud
opgesteven is.
Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de
ganache uit de frigo en schep er met een
koffielepeltje bolletjes uit. Steek de bolletjes een
voor een op een cocktailprikker en doop ze
volledig onder in de gesmolten chocolade. Laat
even afdruipen en rol de bolletjes dan door het
cacaopoeder.
Leg de truffels op bakpapier op een plat
dienbord en zet koel weg tot gebruik.
De vulling:
2,5 dl volle room
125 g boter
400 g fondant
chocolade
hazelnoten
Grand Marnier
De deklaag:
fondant chocolade
cacaopoeder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: