chocoladetruffels
 
 
 
  Breng de room aan de kook en voeg de boter 
  toe. Verlaag het vuur en laat al roerend blokjes 
  chocolade smelten in de boterroom. Voeg af het 
  vuur een paar soeplepels fijngemalen 
  hazelnoten toe en meng goed. Nu kan indien 
  gewenst, een scheut Grand Marnier 
  toegevoegd worden, maar het hoeft niet.
  Giet de ganache in een glazen kom, laat 
  afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur en zet 
  de kom dan weg in de koelkast tot de inhoud 
  opgesteven is.
  Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de 
  ganache uit de frigo en schep er met een 
  koffielepeltje bolletjes uit. Steek de bolletjes een 
  voor een op een cocktailprikker en doop ze 
  volledig onder in de gesmolten chocolade. Laat 
  even afdruipen en rol de bolletjes dan door het 
  cacaopoeder.
  Leg de truffels op bakpapier op een plat 
  dienbord en zet koel weg tot gebruik.
 
 
  De vulling:
  2,5 dl volle room
  125 g boter
  400 g fondant 
  chocolade
  hazelnoten
  Grand Marnier
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  De deklaag:
  fondant chocolade
  cacaopoeder
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten van zoete bereidingen: