Schep één of twee bollen vanille-ijs in een
coupe.
Giet er een glaasje advocaat overheen en werk
af met streepjes chocoladesaus en een paar
chocoladekrullen.
Je kan dit opdienen aangepast aan de voorkeur
van de gast, met gespoten slagroom en/of vers
seizoensfruit.
Het recept om zelf advocaat te maken vind je
hier.
Het recept om zelf roomijs te maken: klop de
eidooiers met de suikers tot een vaste massa.
Voeg al roerend de melk toe. Klop de room
bijna stijf en spatel door het mengsel.
Giet dit in de ijsmachine, zet op stand ‘ijs’ en
laat gedurende 45 minuten draaien of tot de
machine aangeeft dat het ijs klaar is.
Bewaar in een pot in de diepvries.
coupe advocaat
vers fruit
roomijs:
3 eidooiers
100 g basterdsuiker
zakje vanillesuiker
25 cl volle melk
25 cl volle room
advocaat
roomijs
slagroom
chocoladesaus
chocoladekrullen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen: