Halveer de appelsienen, maak ze leeg en zet
ze in de diepvries. Snijd je de hoedjes af van
de rest van de sinaasappelen, één voor elke af
te werken vrucht. Vries ook de hoedjes in.
Maak een suikersiroop. Maak daarna een
mengsel met als verhouding 45 cl
sinaasappelsiroop, 25 cl versgeperst
appelsiensap, het sap van ½ citroen en een
bijna stijfgeklopt eiwit.
Giet de bereiding in de ijsmachine en zet die op
sorbetstand.
Vul de bevroren sinaasappelen met de sorbet,
zet er een hoedje op en laat ze opstijven in de
diepvriezer.
bevroren
sinaasappel
Variant: bevroren sinaasappelen gevuld met
sinaasappelroomijs.
Maak het ijs: klop de eigelen met de suikers
wit. Voeg al roerend de melk toe, vermengd
met sinaasappelsap, citroensap en likeur. Voeg
de zeste van een onbespoten sinaasappel toe.
Klop de slagroom tot bijna stijf.
Vermeng beide bereidingen en giet de
substantie in de ijsmachine.
Vul de bevroren vruchten met ijs en zet terug in
de diepvries tot gebruik. Werk af met een toefje
slagroom.
Sinaasappelroomijs:
3 eigelen
100 gr
cassonadesuiker
1 zakje vanillesuiker
20 cl volle melk
15 cl sinaasappelsap
scheutje citroensap
10 cl Grand Marnier
volle room
sinaasappelen
kristalsuiker
citroen
ei
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen: