Klop de eidooiers op met de handmixer met geleidelijke toevoeging van de suiker en vanillesuiker. Blijven kloppen tot alle suiker opgelost is. Klop nu langzaam de melk door het eimengsel met de mixer op lage snelheid. Doe er al kloppend, een mespuntje nootmuskaat bij en dan zeer langzaam de alcohol en de rum.

advocaat

12 eieren 350 gr griessuiker 2 zakjes vanillesuiker 20 cl pure alcohol (96%)

Erfgoedgerechten

Als alles goed gemengd is, giet je de advokaat in bokalen. Laat ze weken lang opstijven in de frigo. Hoe langer hoe beter, want de advokaat komt dan pas op de gewenste dikte. Je kan hem in principe minstens één jaar bewaren.
de              passie Creatief Koken kookvurige
10 cl bruine rum nootmuskaat een blik gecondenseerde melk (+- 40 cl)
10 cl bruine rum nootmuskaat een blik gecondenseerde melk (+- 40 cl)

advocaat

Klop de eidooiers op met de handmixer met geleidelijke toevoeging van de suiker en vanillesuiker. Blijven kloppen tot alle suiker opgelost is. Klop nu langzaam de melk door het eimengsel met de mixer op lage snelheid. Doe er al kloppend, een mespuntje nootmuskaat bij en dan zeer langzaam de alcohol en de rum.
12 eieren 350 gr griessuiker 2 zakjes vanillesuiker 20 cl pure alcohol (96%)

erfgoedgerechten

Als alles goed gemengd is, giet je de advokaat in bokalen. Laat ze weken lang opstijven in de frigo. Hoe langer hoe beter, want de advokaat komt dan pas op de gewenste dikte. Je kan hem in principe minstens één jaar bewaren.
de              passie Creatief Koken kookvurige
10 cl bruine rum nootmuskaat een blik gecondenseerde melk (+- 40 cl)
Bereiding Ingrediënten privacy beleid