advocaat
Klop de eidooiers op met de handmixer met
geleidelijke toevoeging van de suiker en
vanillesuiker. Blijven kloppen tot alle suiker
opgelost is.
Klop nu langzaam de melk door het eimengsel
met de mixer op lage snelheid. Doe er al
kloppend, een mespuntje kaneel bij en dan
zeer langzaam de alcohol en de rum.
Als alles goed gemengd is, giet je de advocaat
in bokalen. Laat de bokalen een paar weken
staan in de koelkast. Hoe langer hoe beter,
want de advocaat komt dan pas op de
gewenste dikte. Je kan hem in principe
minstens één jaar bewaren.
20 cl pure alcohol
(96%)
10 cl bruine rum
mespuntje kaneel
een blik
gecondenseerde
melk (+- 40 cl)
12 eieren
350 gr griessuiker
2 zakjes vanillesuiker
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen: