kaaskroketten
Maak een bechamelsaus (boter, bloem, melk) en voeg de gemalen kazen af vuur toe. Voeg de room toe aan 6 eigelen en klop deze los. Voeg het mengsel toe aan het kaasmengsel en roer. Kruid met een beetje zout, peper en nootmuskaat.

kaaskroketten

ingrediënten - info 200 g boter 200 g Parmezaanse kaas (blokje) 200 g gemalen Emmentaler 200 g bloem 6 eieren (voor het beslag) 1 l melk 1 dl room een scheut olijfolie
Stort de dikke saus in een geoliede rechthoekige ovenschaal en strijk glad. Leg een vel folie bovenop het beslag en druk dit aan. Zet de schaal een nacht in de koelkast. Draai de schotel om en snijd het krokettenbeslag in vierkantjes. Haal de kroketten eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en het paneermeel. Frituur in de frituurpan op 170°C, of bak ze in een pan met veel boter tot goudbruin. Dien op met stokbrood en werk het bord af met kerstomaatjes, tartaarsaus en peterselie.
nootmuskaat peper & zout peterselie kerstomaatjes tartaarsaus Voor het paneren: 200 g paneermeel enkele eetlepels bloem 4 eieren
Creatief Koken de              passie kookvurige
print
Maak een bechamelsaus (boter, bloem, melk) en voeg de gemalen kazen af vuur toe. Voeg de room toe aan 6 eigelen en klop deze los. Voeg het mengsel toe aan het kaasmengsel en roer. Kruid met een beetje zout, peper en nootmuskaat.

kaaskroketten

ingrediënten - info 200 g boter 200 g Parmezaanse kaas (blokje) 200 g gemalen Emmentaler 200 g bloem 6 eieren (voor het beslag) 1 l melk 1 dl room een scheut olijfolie
Stort de dikke saus in een geoliede rechthoekige ovenschaal en strijk glad. Leg een vel folie bovenop het beslag en druk dit aan. Zet de schaal een nacht in de koelkast. Draai de schotel om en snijd het krokettenbeslag in vierkantjes. Haal de kroketten eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en het paneermeel. Frituur in de frituurpan op 170°C, of bak ze in een pan met veel boter tot goudbruin. Dien op met stokbrood en werk het bord af met kerstomaatjes, tartaarsaus en peterselie.
nootmuskaat peper & zout peterselie kerstomaatjes tartaarsaus Voor het paneren: 200 g paneermeel enkele eetlepels bloem 4 eieren
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige