Maak een bechamelsaus (boter, bloem, melk) en voeg de
gemalen kazen af vuur toe. Voeg de room toe aan 6 eigelen en
klop deze los. Voeg het mengsel toe aan het kaasmengsel en
roer. Kruid met een beetje zout, peper en nootmuskaat.
kaaskroketten
ingrediënten - info
200 g boter
200 g Parmezaanse kaas
(blokje)
200 g gemalen Emmentaler
200 g bloem
6 eieren (voor het beslag)
1 l melk
1 dl room
een scheut olijfolie
Stort de dikke saus in een bëoliede rechthoekige ovenschaal
en strijk glad. Leg een vel folie bovenop het beslag en druk dit
aan. Zet de schaal een nacht in de koelkast.
Draai de schotel om en snijd het krokettenbeslag in
vierkantjes. Haal de kroketten eerst door de bloem,
vervolgens door de losgeklopte eieren en het paneermeel.
Frituur in de frituurpan op 170°C, of bak ze in een pan met
veel boter tot goudbruin.
Dien op met stokbrood en werk het bord af met kerstomaatjes,
tartaarsaus en peterselie.
nootmuskaat
peper & zout
peterselie
kerstomaatjes
tartaarsaus
Voor het paneren:
200 g paneermeel
enkele eetlepels bloem
4 eieren