Maak een bechamelsaus (boter, bloem, melk)
en voeg de gemalen kazen af vuur toe. Voeg
de room toe aan 6 eigelen en klop deze los.
Voeg het mengsel toe aan het kaasmengsel
en roer. Kruid met een beetje zout, peper en
nootmuskaat.
kaaskroketten
ingrediënten - info
200 g boter
200 g Parmezaanse
kaas (blokje)
200 g gemalen
Emmentaler
200 g bloem
6 eieren (voor het
beslag)
1 l melk
1 dl room
een scheut olijfolie
Stort de dikke saus in een geoliede
rechthoekige ovenschaal en strijk glad. Leg
een vel folie bovenop het beslag en druk dit
aan. Zet de schaal een nacht in de koelkast.
Draai de schotel om en snijd het
krokettenbeslag in vierkantjes. Haal de
kroketten eerst door de bloem, vervolgens
door de losgeklopte eieren en het paneermeel.
Frituur in de frituurpan op 170°C, of bak ze in
een pan met veel boter tot goudbruin.
Dien op met stokbrood en werk het bord af met
kerstomaatjes, tartaarsaus en peterselie.
nootmuskaat
peper & zout
peterselie
kerstomaatjes
tartaarsaus
Voor het paneren:
200 g paneermeel
enkele eetlepels
bloem
4 eieren