uien
knoflook
culinaire room
lente-uitjes
bieslook
peterselie
kippenbouillon
maïszetmeel
waterzooi
met kalkoen
en asperges
Haal de kalkoen uit de bouillon en houd die
afgedekt op temperatuur. Zeef de bouillon. Giet
er een flesje culinaire room bij en laat inkoken.
Breng op smaak met peper en zout. Bind de
soep met een paar eetlepels maïszetmeel
opgelost in water.
Voeg toe aan de soep: de kalkoenlapjes, de
gestoomde prei, selder, wortelen en gekookte
aardappelen. Laat nog een tiental minuutjes
staan op laag vuur, zodat de smaken kunnen
mengen.
Afwerking. Schep de borden vol met de
waterzooi. Dresseer als laatste de gestoomde
asperges over de borden. Werk af met op
ringetjes gesneden lente-ui, bieslooksnippers
en plukjes peterselie.
kalkoenlapjes
witte asperges
aardappelen
prei
selder
veelkleurige
wortelen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
Voorbereiding. Schil een bundeltje asperges
grondig, zodat er geen vervelende draadjes
achterblijven. Snijd de houterige uiteinden eraf.
Schil een tweetal stengels groene selder.
Verwijder het wortelstuk van twee preistaven,
hak het groene gedeelte eraf en verwijder het
buitenste blad. Schil 3 maal 2 wortelen van
verschillende kleur. Schil een paar uien en pel
een halve bol knoflookteentjes.
Snijd de wortelen, selder en prei in staafjes van
een vijftal centimeter lang en daarna in reepjes.
Stoom de asperges gaar in een vijftal
minuutjes. Stoom afzonderlijk de prei en selder,
daarna de wortelreepjes. Schil een viertal
bloemige aardappelen, kook ze gaar in 20
minuten en snijd ze afgekoeld in vier.
Bereiding. Hak de uien en de knoflookteentjes
fijn en zet ze op met twee liter water en een
drietal blokjes magere en zoutarme
kippenbouillon. Voeg de schillen toe van de
asperges en van de groene selder. Laat een
tiental minuutjes doorkoken op hoog vuur.
Verminder dan het vuur en leg de in grote
repen gesneden kalkoenlapjes in de bouillon.
Laat een kwartiertje of iets langer sudderen tot
de reepjes gaar zijn.