uien knoflook culinaire room lente-uitjes bieslook peterselie kippenbouillon maïszetmeel
vrijgeven.

waterzooi met kalkoen en asperges

Haal de kalkoen uit de bouillon en houd die afgedekt op temperatuur. Zeef de bouillon. Giet er een flesje culinaire room bij en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bind de soep met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg toe aan de soep: de kalkoenlapjes, de gestoomde prei, selder, wortelen en gekookte aardappelen. Laat nog een tiental minuutjes staan op laag vuur, zodat de smaken kunnen mengen. Afwerking. Schep de borden vol met de waterzooi. Dresseer als laatste de gestoomde asperges over de borden. Werk af met op ringetjes gesneden lente-ui, bieslooksnippers en plukjes peterselie.
waterzooi met kalkoen en asperges
kalkoenlapjes witte asperges aardappelen prei selder veelkleurige wortelen
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voorbereiding. Schil een bundeltje asperges grondig, zodat er geen vervelende draadjes achterblijven. Snijd de houterige uiteinden eraf. Schil een tweetal stengels groene selder. Verwijder het wortelstuk van twee preistaven, hak het groene gedeelte eraf en verwijder het buitenste blad. Schil 3 maal 2 wortelen van verschillende kleur. Schil een paar uien en pel een halve bol knoflookteentjes. Snijd de wortelen, selder en prei in staafjes van een vijftal centimeter lang en daarna in reepjes. Stoom de asperges gaar in een vijftal minuutjes. Stoom afzonderlijk de prei en selder, daarna de wortelreepjes. Schil een viertal bloemige aardappelen, kook ze gaar in 20 minuten en snijd ze afgekoeld in vier. Bereiding. Hak de uien en de knoflookteentjes fijn en zet ze op met twee liter water en een drietal blokjes magere en zoutarme kippenbouillon. Voeg de schillen toe van de asperges en van de groene selder. Laat een tiental minuutjes doorkoken op hoog vuur. Verminder dan het vuur en leg de in grote repen gesneden kalkoenlapjes in de bouillon. Laat een kwartiertje of iets langer sudderen tot de reepjes gaar zijn.
print
uien knoflook culinaire room lente-uitjes bieslook peterselie kippenbouillon maïszetmeel

waterzooi

met kalkoen

en asperges

Haal de kalkoen uit de bouillon en houd die afgedekt op temperatuur. Zeef de bouillon. Giet er een flesje culinaire room bij en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bind de soep met een paar eetlepels maïszetmeel opgelost in water. Voeg toe aan de soep: de kalkoenlapjes, de gestoomde prei, selder, wortelen en gekookte aardappelen. Laat nog een tiental minuutjes staan op laag vuur, zodat de smaken kunnen mengen. Afwerking. Schep de borden vol met de waterzooi. Dresseer als laatste de gestoomde asperges over de borden. Werk af met op ringetjes gesneden lente-ui, bieslooksnippers en plukjes peterselie.
kalkoenlapjes witte asperges aardappelen prei selder veelkleurige wortelen
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
Voorbereiding. Schil een bundeltje asperges grondig, zodat er geen vervelende draadjes achterblijven. Snijd de houterige uiteinden eraf. Schil een tweetal stengels groene selder. Verwijder het wortelstuk van twee preistaven, hak het groene gedeelte eraf en verwijder het buitenste blad. Schil 3 maal 2 wortelen van verschillende kleur. Schil een paar uien en pel een halve bol knoflookteentjes. Snijd de wortelen, selder en prei in staafjes van een vijftal centimeter lang en daarna in reepjes. Stoom de asperges gaar in een vijftal minuutjes. Stoom afzonderlijk de prei en selder, daarna de wortelreepjes. Schil een viertal bloemige aardappelen, kook ze gaar in 20 minuten en snijd ze afgekoeld in vier. Bereiding. Hak de uien en de knoflookteentjes fijn en zet ze op met twee liter water en een drietal blokjes magere en zoutarme kippenbouillon. Voeg de schillen toe van de asperges en van de groene selder. Laat een tiental minuutjes doorkoken op hoog vuur. Verminder dan het vuur en leg de in grote repen gesneden kalkoenlapjes in de bouillon. Laat een kwartiertje of iets langer sudderen tot de reepjes gaar zijn.
de              passie Creatief Koken kookvurige