puntpaprika’s rode curry-pasta kokosmelk verse koriander olijfolie basmati rijst peper en zout
vrijgeven.

viscurry met merluza

Voorbereiding. Snijd een ui in halvemaantjes. Druk een paar knoflookteentjes door de lookpers. Rasp naar smaak één tot twee centimeter geschilde verse gember. Schil en snijd een paar puntpaprika’s in reepjes. Snijd een gekuiste wortel in schijfjes. Kies voor de mooie haasjes van de witvis en snijd die in stukken van een tweetal centimeter. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet warm weg. Bereiding. Verhit een paar eetlepels olijfolie (of wokolie) in een wokpan. Fruit daarin al roerbakkend de groenten. Voeg de kokosmelk toe en naar smaak een paar eetlepels currypasta.
Merluza of ‘heek’ is een witvis, familie van de kabeljauw, die zich perfect leent voor visstoofpotjes, vispannetjes of een bereiding op de barbecue en plancha. Hier een receptje van mijn schoonzus Katty. Een viscurry die op mijn to-do lijstje staat om een keertje zelf te maken.
heek (merluza) ui knoflook verse gember wortel
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige
Roer om tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout. Verminder het vuur onder de pan. Voeg de vismoten toe. Roer om en laat een paar minuutjes sudderen tot de vis gaar is. Op het bord. Je kan zoals op foto de viscurry op een bodem gekookte rijst presenteren ofwel serveer je die in individuele rijstbowls en schep je de viscurry in diepe bordjes. Werk af met verse koriander.
print
Voorbereiding. Snijd een ui in halvemaantjes. Druk een paar knoflookteentjes door de lookpers. Rasp naar smaak één tot twee centimeter geschilde verse gember. Schil en snijd een paar puntpaprika’s in reepjes. Snijd een gekuiste wortel in schijfjes. Kies voor de mooie haasjes van de witvis en snijd die in stukken van een tweetal centimeter. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet warm weg. Bereiding. Verhit een paar eetlepels olijfolie (of wokolie) in een wokpan. Fruit daarin al roerbakkend de groenten. Voeg de kokosmelk toe en naar smaak een paar eetlepels currypasta.
puntpaprika’s rode curry-pasta kokosmelk verse koriander olijfolie basmati rijst peper en zout

viscurry

met merluza

Merluza of ‘heek’ is een witvis, familie van de kabeljauw, die zich perfect leent voor visstoofpotjes, vispannetjes of een bereiding op de barbecue en plancha. Hier een receptje van mijn schoonzus Katty. Een viscurry die op mijn to-do lijstje staat om een keertje zelf te maken.
heek (merluza) ui knoflook verse gember wortel
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 heek
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met heek:
Roer om tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout. Verminder het vuur onder de pan. Voeg de vismoten toe. Roer om en laat een paar minuutjes sudderen tot de vis gaar is. Op het bord. Je kan zoals op foto de viscurry op een bodem gekookte rijst presenteren ofwel serveer je die in individuele rijstbowls en schep je de viscurry in diepe bordjes. Werk af met verse koriander.
de              passie Creatief Koken kookvurige