Voorbereiding. Snijd een ui in halvemaantjes.
Druk een paar knoflookteentjes door de
lookpers. Rasp naar smaak één tot twee
centimeter geschilde verse gember. Schil en
snijd een paar puntpaprika’s in reepjes. Snijd
een gekuiste wortel in schijfjes.
Kies voor de mooie haasjes van de witvis en
snijd die in stukken van een tweetal centimeter.
Kook de rijst volgens de instructies op de
verpakking en zet warm weg.
Bereiding. Verhit een paar eetlepels olijfolie (of
wokolie) in een wokpan. Fruit daarin al
roerbakkend de groenten. Voeg de kokosmelk
toe en naar smaak een paar eetlepels
currypasta.
puntpaprika’s
rode curry-pasta
kokosmelk
verse koriander
olijfolie
basmati rijst
peper en zout
viscurry
met merluza
Merluza of ‘heek’ is een witvis, familie van
de kabeljauw, die zich perfect leent voor
visstoofpotjes, vispannetjes of een
bereiding op de barbecue en plancha. Hier
een receptje van mijn schoonzus Katty. Een
viscurry die op mijn to-do lijstje staat om
een keertje zelf te maken.
heek (merluza)
ui
knoflook
verse gember
wortel
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met heek:
Roer om tot een mooie saus. Breng op smaak
met peper en zout.
Verminder het vuur onder de pan. Voeg de
vismoten toe. Roer om en laat een paar
minuutjes sudderen tot de vis gaar is.
Op het bord. Je kan zoals op foto de viscurry
op een bodem gekookte rijst presenteren ofwel
serveer je die in individuele rijstbowls en schep
je de viscurry in diepe bordjes. Werk af met
verse koriander.