Voor de saus: Droge vermouth (type Noilly Prat) witte balsamico kookroom Voor de afwerking: gemengde salade citroen lente-ui kerstomaatjes zure room
vrijgeven.

gebakken mosselen met vermouthroomsaus

Zet een antikleefpan op middelhoog vuur met een flinke klont boter. Bak de mosseltjes in een paar minuutjes tot ze rondom goudbruin zijn. Schep ze regelmatig om met een spaan. Hou de gebakken mosseltjes op serveertemperatuur. De saus. Giet een glas droge vermouth en een scheutje witte balsamicoazijn bij het gezeefde kookvocht. Breng het pannetje aan de kook en laat een tiental minuten inkoken. Giet er dan naar eigen smaak een paar scheutjes kookroom bij. Laat nog even verder koken op zachter vuur. Breng op smaak met peper en zout. Je kan de saus binden met wat bloem opgelost in koud water. Op het bord. Leg op de borden een laagje gewassen en drooggezwierde gemengde sla. Schep in het midden daarvan een portie warme gebakken mosselen. Besprenkel ze met een paar eetlepels van de vermouthsaus. Werk de borden af met de mosseltjes in hun schelp, gehalveerde kerstomaatjes, gesnipperde lente-ui en partjes citroen. Zet er voor de liefhebbers een potje zure room bij. Dien op zoals het is, zonder bijgerechten, behalve misschien wat beboterd mosselbrood. zet er ook een sauspannetje met de rest van de vermouthsaus bij.
mosselen koken gekookte mosselen bestuiven met bloem gebakken mosselen Gebakken mosselen met vermouthroomsaus
Voor de mosselen: mosselen prei selder wortelen uien knoflook mosselkruiden vloeiende bloem peper en zout
de              passie Creatief Koken kookvurige
De mosselen. Kuis en snijd de groenten (prei, selder, wortelen en een grote ui) in stukken. Kuis en was de mosselen. Vul een mosselschuit met de groente. Doe er een paar eetlepels mosselkruiden bij. Giet een glas water in de pot. Breng aan de kook en laat afgesloten een paar minuten doorkoken tot de groenten zacht zijn. Voeg 1 ½ kg mosselen toe. Schep om en zet het vuur op maximum. Laat een paar minuutjes doorkoken en schud de pot een paar keren op. Na maximum vijf minuutjes zijn de mosselen allemaal open en gaar. Schep ze uit de pot en verwijder de gesloten exemplaren. Zeef het kookvocht in een proper pannetje. Haal de mosseltjes uit hun schelp. Bewaar een paar mooie exemplaren met schelp voor de afwerking van de borden. Schep de afgekoelde mosselen (die zonder schelp) in een bolzeef. Schud ze goed dooreen om alle achtergebleven vocht te verwijderen. Bestuif ze dan, in de zeef, met vloeiende bloem. Schud om de overtollige bloem te verwijderen.
print
Voor de saus: Droge vermouth (type Noilly Prat) witte balsamico kookroom Voor de afwerking: gemengde salade citroen lente-ui kerstomaatjes zure room

gebakken mosselen

met

vermouthroomsaus

Zet een antikleefpan op middelhoog vuur met een flinke klont boter. Bak de mosseltjes in een paar minuutjes tot ze rondom goudbruin zijn. Schep ze regelmatig om met een spaan. Hou de gebakken mosseltjes op serveertemperatuur. De saus. Giet een glas droge vermouth en een scheutje witte balsamicoazijn bij het gezeefde kookvocht. Breng het pannetje aan de kook en laat een tiental minuten inkoken. Giet er dan naar eigen smaak een paar scheutjes kookroom bij. Laat nog even verder koken op zachter vuur. Breng op smaak met peper en zout. Je kan de saus binden met wat bloem opgelost in koud water. Op het bord. Leg op de borden een laagje gewassen en drooggezwierde gemengde sla. Schep in het midden daarvan een portie warme gebakken mosselen. Besprenkel ze met een paar eetlepels van de vermouthsaus. Werk de borden af met de mosseltjes in hun schelp, gehalveerde kerstomaatjes, gesnipperde lente-ui en partjes citroen. Zet er voor de liefhebbers een potje zure room bij. Dien op zoals het is, zonder bijgerechten, behalve misschien wat beboterd mosselbrood. zet er ook een sauspannetje met de rest van de vermouthsaus bij.
mosselen koken gekookte mosselen bestuiven met bloem gebakken mosselen
Voor de mosselen: mosselen prei selder wortelen uien knoflook mosselkruiden vloeiende bloem peper en zout
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 mosselen
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
De mosselen. Kuis en snijd de groenten (prei, selder, wortelen en een grote ui) in stukken. Kuis en was de mosselen. Vul een mosselschuit met de groente. Doe er een paar eetlepels mosselkruiden bij. Giet een glas water in de pot. Breng aan de kook en laat afgesloten een paar minuten doorkoken tot de groenten zacht zijn. Voeg 1 ½ kg mosselen toe. Schep om en zet het vuur op maximum. Laat een paar minuutjes doorkoken en schud de pot een paar keren op. Na maximum vijf minuutjes zijn de mosselen allemaal open en gaar. Schep ze uit de pot en verwijder de gesloten exemplaren. Zeef het kookvocht in een proper pannetje. Haal de mosseltjes uit hun schelp. Bewaar een paar mooie exemplaren met schelp voor de afwerking van de borden. Schep de afgekoelde mosselen (die zonder schelp) in een bolzeef. Schud ze goed dooreen om alle achtergebleven vocht te verwijderen. Bestuif ze dan, in de zeef, met vloeiende bloem. Schud om de overtollige bloem te verwijderen.
de              passie Creatief Koken kookvurige