proevertjes
van de zee
uit Nieuwpoort
Garnaalkroket. De kroket op de foto is gewoon
gekocht in een bekende viswinkel in
Nieuwpoort-Stad. Maar wil je het recept om ze
zelf te maken, klik dan hier. Leg de
garnaalkroket op een servetje en werk af met
een schijfje citroen en een paar plukjes
peterselie.
Omelet met grijze garnalen. Kluts een paar
eieren en reken op één ei per twee personen.
Giet er een scheut volle room bij en kruid met
gedroogde dille, vers gesnipperd bieslook, een
koffielepeltje kerriepoeder, peper en zout.
Giet deze bereiding in een eierpannetje, laat
even aanbakken en strooi er dan een handvol
gepelde grijze garnaaltjes over. Laat een mooie
vaste eierkoek ontstaan. Steek er met een ring
rondjes uit en leg die in kleine aperitiefbordjes.
Werk af, voor het opdienen, met een paar
garnaaltjes.
Sint-Jacobsnootje. Halveer een vers sint-
Jacobsnootje en bak het in bruisende boter,
een half minuutje aan elke kant. Maak toast en
snijd er met een ring rondjes uit. Leg op elk
peper en zout
sint-jacobsnootjes
balsamico
oud brood
citroen
dille
verse peterselie
Dit degustatiebordje is het begin van een
feestmenuutje. Het kan ook opgediend
worden als een Belgische variant in de stijl
van de Spaanse tappas. Er zijn drie
componenten: een klassieke garnaalkroket,
een omelet met grijze garnaaltjes en een
sint-Jacobsnootje met balsamicoparels.
Behalve als je de garnaalkroketten zelf wil
maken, is dit een vrij eenvoudig receptje dat
klaar is in een kwartiertje keukentijd.
rondje een gebakken nootje en werk af met een
lepeltje balsamicoparels, te koop in een
speciaalzaak. Bij gebrek daaraan, is een
scheutje oude balsamicocrème ook goed.
Voilà, het moet niet ingewikkelder zijn dan dat,
om een mooi en lekker degustatiebordje op
tafel te zetten.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
grijze garnalen
eieren
verse bieslook
kerriepoeder
room
garnaalkroketten