tajine van konijn
met zoete
aardappel
Zet, in geval van het gebruik van een
elektrische tajine, de timer op 3 uur. In de oven
op naar schatting, 2 uur, maar daar heb ik geen
ervaring mee. Voeg een half uur voor het einde
van de kooktijd de dadels toe.
Werk af met gegrilde amandelschilfers en
verse gehakte selderblaadjes.
dadels zonder pit
rozijnen
tomatenconcentraat
tomatenpassata
amandelschilfers
peper en zout
koriander
gember
komijn
kaneel
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
Schroei de stukken konijn rondom dicht in
olijfolie.
Schil de groenten: zoete aardappelen,
pastinaak, raapjes, wortelen, selder, uien en
een paar teentjes knoflook. Snijd de groenten
in grove stukken. Bak de uien tot glanzend in
wat olijfolie. Doe er het geplette knoflook bij en
laat nog even doorbakken.
Leg het konijn en de groenten in de tajine.
Kruid met gelijke hoeveelheden komijn,
gember, kaneel en korianderpoeder. Breng op
smaak met peper en zout.
Giet er een half glas witte wijn bij en het
drievoud aan gevogeltebouillon. De
ingrediënten hoeven niet te zwemmen in de
tajine. Roer alles goed om met toevoeging van
een paar eetlepels tomatenpuree, een blik
tomatenblokjes en een handvol rozijnen.
konijn
gevogeltebouillon
witte wijn
zoete aardappel
pastinaak
wortelen
raapjes
knoflook
uien
olijfolie