tajine van konijn met zoete aardappel
dadels zonder pit rozijnen tomatenconcentraat tomatenpassata amandelschilfers peper en zout koriander gember komijn kaneel peper en zout

tajine van konijn met zoete aardappel

Zet, in geval van het gebruik van een elektrische tajine, de timer op 3 uur. In de oven op naar schatting, 2 uur, maar daar heb ik geen ervaring mee. Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de dadels toe. Werk af met gegrilde amandelschilfers en verse gehakte selderblaadjes.
tajine van konijn met zoete aardappel
de              passie Creatief Koken kookvurige
Schroei de stukken konijn rondom dicht in olijfolie. Schil de groenten: zoete aardappelen, pastinaak, raapjes, wortelen, selder, uien en een paar teentjes knoflook. Snijd de groenten in grove stukken. Bak de uien tot glanzend in wat olijfolie. Doe er het geplette knoflook bij en laat nog even doorbakken. Leg het konijn en de groenten in de tajine. Kruid met gelijke hoeveelheden komijn, gember, kaneel en korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Giet er een half glas witte wijn bij en het drievoud aan gevogeltebouillon. De ingrediënten hoeven niet te zwemmen in de tajine. Roer alles goed om met toevoeging van een paar eetlepels tomatenpuree, een blik tomatenblokjes en een handvol rozijnen.
print
konijn gevogeltebouillon witte wijn zoete aardappel pastinaak wortelen raapjes knoflook uien olijfolie

tajine van konijn

met zoete

aardappel

Zet, in geval van het gebruik van een elektrische tajine, de timer op 3 uur. In de oven op naar schatting, 2 uur, maar daar heb ik geen ervaring mee. Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de dadels toe. Werk af met gegrilde amandelschilfers en verse gehakte selderblaadjes.
dadels zonder pit rozijnen tomatenconcentraat tomatenpassata amandelschilfers peper en zout koriander gember komijn kaneel peper en zout
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
konijn  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
Schroei de stukken konijn rondom dicht in olijfolie. Schil de groenten: zoete aardappelen, pastinaak, raapjes, wortelen, selder, uien en een paar teentjes knoflook. Snijd de groenten in grove stukken. Bak de uien tot glanzend in wat olijfolie. Doe er het geplette knoflook bij en laat nog even doorbakken. Leg het konijn en de groenten in de tajine. Kruid met gelijke hoeveelheden komijn, gember, kaneel en korianderpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Giet er een half glas witte wijn bij en het drievoud aan gevogeltebouillon. De ingrediënten hoeven niet te zwemmen in de tajine. Roer alles goed om met toevoeging van een paar eetlepels tomatenpuree, een blik tomatenblokjes en een handvol rozijnen.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
konijn gevogeltebouillon witte wijn zoete aardappel pastinaak wortelen raapjes knoflook uien olijfolie