droge vermouth Ardense forelfilets vloeiende bloem peper en zout boter kappertjes citroen

forelfilets à la meunière

ingrediënten - info aardappelen sjalot champignons gerookt spek witte wijn
forelfilets à la meunière
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Maak een mix van vloeiende bloem, peper en zout. Wentel de forelfilets erin, klop het overtollige meel eraf. Bak ze 4 minuten aan elke kant in bruisende boter. Op het bord: een tweetal forelfilets overgoten met de botersaus. Daarnaast de gebakken aardappeltjes met sjalotjes en de champignons met spekjes.
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in een bijna droge pan. Bak gesneden bruine champignons. Meng beide bereidingen. Bak gesnipperde sjalotjes. Bak gekookte aardappelblokjes. Meng beiden. Maak een botersausje van gesmolten boter met een glas witte wijn en een scheut droge vermouth. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en roer goed om tot een lichte saus. Werk af met een paar eetlepels uitgelekte kappertjes. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. Roer er voor het opdienen nog een klont koude boter doorheen, zodat het sausje mooi blinkt.

forelfilets

à la meunière

Bereiding de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
droge vermouth Ardense forelfilets vloeiende bloem peper en zout boter kappertjes citroen
Ingrediënten
ingrediënten - info aardappelen sjalot champignons gerookt spek witte wijn
privacy beleid
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in een bijna droge pan. Bak gesneden bruine champignons. Meng beide bereidingen. Bak gesnipperde sjalotjes. Bak gekookte aardappelblokjes. Meng beiden. Maak een botersausje van gesmolten boter met een glas witte wijn en een scheut droge vermouth. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en roer goed om tot een lichte saus. Werk af met een paar eetlepels uitgelekte kappertjes. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. Roer er voor het opdienen nog een klont koude boter doorheen, zodat het sausje mooi blinkt.
Maak een mix van vloeiende bloem, peper en zout. Wentel de forelfilets erin, klop het overtollige meel eraf. Bak ze 4 minuten aan elke kant in bruisende boter. Op het bord: een tweetal forelfilets overgoten met de botersaus. Daarnaast de gebakken aardappeltjes met sjalotjes en de champignons met spekjes.