droge vermouth Ardense forelfilets vloeiende bloem peper en zout boter kappertjes citroen

forelfilets à la meunière

forelfilets à la meunière
de              passie Creatief Koken kookvurige
Maak een mix van vloeiende bloem, peper en zout. Wentel de forelfilets erin, klop het overtollige meel eraf. Bak ze 4 minuten aan elke kant in bruisende boter. Op het bord: een tweetal forelfilets overgoten met de botersaus. Daarnaast de gebakken aardappeltjes met sjalotjes en de champignons met spekjes.
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in een bijna droge pan. Bak gesneden bruine champignons. Meng beide bereidingen. Bak gesnipperde sjalotjes. Bak gekookte aardappelblokjes. Meng beiden. Maak een botersausje van gesmolten boter met een glas witte wijn en een scheut droge vermouth. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en roer goed om tot een lichte saus. Werk af met een paar eetlepels uitgelekte kappertjes. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. Roer er voor het opdienen nog een klont koude boter doorheen, zodat het sausje mooi blinkt.
print
aardappelen sjalot champignons gerookt spek witte wijn

forelfilets

à la meunière

droge vermouth Ardense forelfilets vloeiende bloem peper en zout boter kappertjes citroen
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 forel
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in een bijna droge pan. Bak gesneden bruine champignons. Meng beide bereidingen. Bak gesnipperde sjalotjes. Bak gekookte aardappelblokjes. Meng beiden. Maak een botersausje van gesmolten boter met een glas witte wijn en een scheut droge vermouth. Meng met een paar eetlepels vloeiende bloem en roer goed om tot een lichte saus. Werk af met een paar eetlepels uitgelekte kappertjes. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. Roer er voor het opdienen nog een klont koude boter doorheen, zodat het sausje mooi blinkt.
Maak een mix van vloeiende bloem, peper en zout. Wentel de forelfilets erin, klop het overtollige meel eraf. Bak ze 4 minuten aan elke kant in bruisende boter. Op het bord: een tweetal forelfilets overgoten met de botersaus. Daarnaast de gebakken aardappeltjes met sjalotjes en de champignons met spekjes.
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
aardappelen sjalot champignons gerookt spek witte wijn