forelfilets
à la meunière
droge vermouth
Ardense forelfilets
vloeiende bloem
peper en zout
boter
kappertjes
citroen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in
een bijna droge pan. Bak gesneden bruine
champignons. Meng beide bereidingen. Bak
gesnipperde sjalotjes. Bak gekookte
aardappelblokjes. Meng beiden.
Maak een botersausje van gesmolten boter met
een glas witte wijn en een scheut droge
vermouth. Meng met een paar eetlepels
vloeiende bloem en roer goed om tot een lichte
saus. Werk af met een paar eetlepels uitgelekte
kappertjes. Breng op smaak met een scheutje
citroensap, peper en zout. Roer er voor het
opdienen nog een klont koude boter doorheen,
zodat het sausje mooi blinkt.
Maak een mix van vloeiende bloem, peper en
zout. Wentel de forelfilets erin, klop het
overtollige meel eraf. Bak ze 4 minuten aan
elke kant in bruisende boter.
Op het bord: een tweetal forelfilets overgoten
met de botersaus. Daarnaast de gebakken
aardappeltjes met sjalotjes en de champignons
met spekjes.
aardappelen
sjalot
champignons
gerookt spek
witte wijn