tarte tatin met
ananas en kokos
4 eieren
75 g geraspte kokos
blik ananasschijven
op sap
1 tl vanille-extract
kokosolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
Zeef het bakmeel. Smelt de boter. Klop de
eieren los. Verwarm de oven op 185°C.
Doe de fijne suiker, vanillesuiker en de
losgeklopte eieren in de keukenrobot en klop
deze mengeling op tot een lichtgele ruban.
Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en
daarna lepelsgewijs het gezeefde bakmeel, de
kokosrasp en als laatste een theelepeltje
vanille-extract en 10 cl ananassap.
Neem een klassieke springvorm en vet die
royaal in met kokosolie. Bedek de bodem met
één laag ananasschijven. Je kan creatief zijn,
door bijvoorbeeld een bloemvorm te maken met
een volledige schijf, met daarrond een rozet van
gesneden ananasringen.
Giet het beslag over de ananas en zet de cake
35 minuten in een voorverwarmde oven op
175°C. Zet de oven uit maar laat de cake nog
een half uurtje staan om na te garen.
Laat de cake daarna uit de oven nog verder
afkoelen tot lauw. Maak met een mes de randen
los en open de springvorm. Verwijder die en leg
een groot plat bord bovenop de cake. Draai die
constructie nu in één vlotte beweging om en
verwijder de bodem van de springvorm.
Na dit spannende moment van de waarheid,
kan je je cake lauw of volledig afgekoeld
presenteren aan je jonge en ouwe snoepers.
200 g boter
200 g zelfrijzende
bloem
190 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker