chateaubriand met
koolrabimousseline
Dit was een oefening om een volwaardige
maaltijd uit te denken, zonder onnodige
ingrediënten die zorgen voor extra balast.
Het recept bevat geen toegevoegde
vetstoffen zoals boter, olie of room. Het is
bovendien koolhydraatarm.
En wonder boven wonder, het is nog lekker
ook!
De gevulde aubergine: halveer de aubergine
en haal een deel van het vruchtvlees eruit
zonder de schil te beschadigen. Snijd dit
samen met rode paprika, knoflook en sjalot in
brunoise en meng met zacht paprikapoeder,
peper en zout. Vul de uitgeholde helften met
het mengsel, wikkel in aluminiumfolie en zet 35
minuten in een oven op 185°C. Bestrooi met
gehakte peterselie bij het opdienen.
Koolrabimousseline: schil de koolrabi, snijd
ze in grote dobbelstenen en kook ze gaar in
water. Giet af en breng op smaak met peper,
zout en een beetje ingekookte
groentebouillon. Pureer tot mousseline.
De chateaubriand: grill en quadrilleer de
chateaubriand of een andere stuk rundsvlees
tot de gewenste cuisson. Doe dit met een grill
met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.
paprikapoeder
peper & zout
peterselie
koolrabi
groentebouillon
chateaubriand
aubergine
rode paprika
sjalot
knoflook
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: